Για τις 22 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η έφεση Βαλαβάνη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

valavanis st

Για τις 22 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η συζήτηση της έφεσης που κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Λευτέρης Βαλαβάνης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σε πρώτο βάθμο, ο κ. Βαλαβάνης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών για υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου. Στην ίδια δίκη είχε καταδικαστεί και ο πρώην ταμίας του ίδιου δήμου, στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

 

Η έφεση επρόκειτο να συζητηθεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου αλλά αναβλήθηκε για την επομένη επειδή οι δίκες που ήταν πριν από αυτή δεν ολοκληρώθηκε. Για την ίδιο λόγο αναβλήθηκε και την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου και ορίστηκε στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βαλαβάνης υποστηρίζει ότι είναι αθώος και σε τελευταία του δήλωση είχε τονίσει ότι "για το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατηγορήθηκα και στο παρελθόν κατόπιν καταγγελίας των ίδιων κατ' επάγγελμα μηνυτών μου, κηρύχθηκα όμως αθώος ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με σύμφωνη αθωωτική πρόταση του κου Εισαγγελέα Εφετών. Σε άλλη εναντίον μου μήνυση κηρύχθηκα επίσης ομόφωνα αθώος από το 'Α Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με σύμφωνη επίσης γνώμη του κου Εισαγγελέα Εφετών. Είμαι απολύτως βέβαιος, και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, ότι θα κηρυχθώ και πάλι αθώος από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης".