Δήμος Βέροιας: "Όχι στάχτη στους κάδους, όχι σελοφάν, φελιζόν στους μπλε κάδους"

Να μην ρίχουν στάχτη στους κάδους απορριμμάτων ζητά από τους πολίτες το τμήμα Καθαριότητας του δήμου Βέροιας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Επίσης, ζητά από τους πολίτες να μην ρίχνουν στους μπλε κάδους σελοφάν, φελιζόλ και χαρτί περιτυλίγματος. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Για την στάχτη

"Τα τελευταία χρόνια η χρήση του ξύλου και των παραγώγων του ως μέσο θέρμανσης έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η ποσότητα της στάχτης που καταλήγει στα απορρίμματα.  Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν αρκετά ατυχήματα στο προσωπικό Καθαριότητας από την απόρριψη της στάχτης εντός των κάδων. Για λόγους λοιπόν ασφάλειας και υγιεινής του προσωπικού η στάχτη δεν πρέπει να διατίθεται στους κάδους συλλογής απορριμμάτων. Η στάχτη μπορεί να τύχει ποικιλίας χρήσεων όπως ως εδαφοβελτιωτικό , ως καθαριστικό κ.α."

Για τους μπλε κάδους

"«Καθαρίζουμε τον μπλε κάδο» και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με αφορμή τις γιορτινές μέρες που έρχονται σας διευκρινίζουμε πως το σελοφάν, το φελιζόλ και το χαρτί περιτυλίγματος δεν αποτελούν υλικά συσκευασίας κατά συνέπεια ο μπλε κάδος δεν μπορεί να τα δεχτεί.

Χαρίστε χαμόγελα τις γιορτινές μέρες χωρίς να ξεχνάτε τα υλικά συσκευασίας που δέχεται ο μπλε κάδος (συσκευασίες χάρτινες, πλαστικές, γυάλινες, αλουμινένιες και λευκοσιδηρούχες, αφού προηγουμένως έχουν καθαριστεί από τα υπολείμματα τους, η διάθεση τους γίνεται εντός του κάδου χύμα και όχι σε σακούλες)".