Διαβούλευση για τη Μελέτη Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Βεργίνας διοργανώνει ο Δήμος Βέροιας

Ο Δήμος Βέροιας διοργανώνει «Οριστική Διαβούλευση για τη Μελέτη Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Βεργίνας» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Βεργίνας, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, στις 10:30 το πρωί.

Ο Δήμος, εφαρμόζοντας τις εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες για επιδίωξη βιώσιμων αστικών μεταφορών, προχωράει στην οριστική διαβούλευση των μέτρων για τη διαχείριση της κυκλοφορίας της Βεργίνας, η οποία θα προδιαγράψει το μελλοντικό σύστημα μετακινήσεων του οικισμού.

Θεμελιώδης στόχος του σχεδιασμού είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος που θέτει στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης και των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ περιορίζει την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται ένα αστικό περιβάλλον απαλλαγμένο από οχλήσεις και ρύπους που προέρχονται από τις μεταφορές και φιλικότερο προς τον άνθρωπό, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την παρεχόμενη ποιότητα ζωής και την ελκυστικότητα της Βεργίνας.

Στη διάρκεια της θα παρουσιασθούν και θα αναλυθούν συνοπτικά τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήχθηκαν και είχαν σαν σκοπό την ανάλυση των χαρακτηριστικών των μετακινήσεων των επισκεπτών και των μονίμων κατοίκων της Βεργίνας. Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν ιεραρχημένα τα συγκοινωνιακά ζητήματα αλλά και τα πακέτα μέτρων για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων σε αυτά.

Μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας που λαμβάνει υπόψη το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας θα επεξηγηθούνε τα προτεινόμενα και θα κληθούν οι πολίτες και οι φορείς να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους.