Παπαδόπουλος: "Διαφημιστικές αφίσες μόνο σε χώρους που καθόρισε ο δήμος Βέροιας"

papadopoulos

Την προσοχή επαγγελματιών και διαφημιστών για το που αναρτούν διαφημιστικές αφίσες εφιστά με ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος. Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που αφορά την υπαίθρια διαφήμιση, θα θέλαμε να υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους-ιδιοκτήτες των καταστημάτων, των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, τους προέδρους των συλλόγων-σωματείων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι σε περίπτωση τοποθέτησης/διάθεσης παράνομων διαφημίσεων (αφίσες, αεροπανό, σταντ, πινακίδες, πλαίσια, φυλλάδια, φέιγ-βολάν κ.α.) σε κοινόχρηστους, δημοτικούς ή κοινοτικούς χώρους που δεν έχουν καθοριστεί για το σκοπό αυτό από το Δήμο ή σε περίπτωση που δεν αναγράφονται επί του πλαισίου της διαφήμισης, τα αναφερόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 4 στοιχεία (π.χ. όταν επί του πλαισίου δεν αναγράφεται ο αριθμός της άδειας τοποθέτησής του κατά το άρθρο 5, παρ.1), αυτά θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται άμεσα, με ευθύνη της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου μας, χωρίς να απαιτείται η έκδοση της σχετικής απόφασης της παρ.1 του α9 Ν.2946/2001, επιβάλλοντας το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο και καταλογίζοντας επιπροσθέτως, οποιαδήποτε σχετική δαπάνη στους διαφημιζόμενους ή και στους διαφημιστές. Για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων αρμόδια όργανα είναι η Ελληνική Αστυνομία και η αρμόδια υπηρεσία του Δ. Βέροιας

Θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωση όλων μας την προστασία του περιβάλλοντος, η τοποθέτηση των διαφημίσεων θα πρέπει να γίνεται σε χώρους που έχουν οριστεί με απόφαση του Δ. Βέροιας ή σε ιδιωτικούς χώρους μετά από προηγούμενη άδεια του ιδιοκτήτη, ενώ η απόθεση των διαφημιστικών φυλλαδίων γίνεται εντός των ιδιόκτητων χώρων (πολυκατοικίες, καταστήματα), πάντα μετά την έκδοση της σχετικής αδείας όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία".