Χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους σε δήμους της Ελλάδας - Μέσα και ο δήμος Βέροιας

Περισσότεροι από 70 δήμοι της Ελλάδας θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προσφέρουν δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους.

Συγκεκριμένα, το κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους και θα δοθεί συνολικά σε 1.780 ευρωπαϊκούς δήμους.

Οι δικαιούχοι – δήμοι ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια της τρίτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019. Ανάμεσα στους δικαιούχους δήμους είναι και ο δήμος Βέροιας.

Δείτε εδώ ποιοι είναι οι δήμοι (αρχείο Pdf)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περίπου 11.000 αιτήσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

Στις προηγούμενες δύο προσκλήσεις, 6.200 δήμοι έλαβαν δελτία, με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ για την πρώτη πρόσκληση (2.800 νικητές) και 51 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη πρόσκληση (3.400 νικητές). Η επόμενη πρόσκληση για συμμετοχή στο WiFi4EU θα δημοσιευθεί πριν από το τέλος του 2020.

Πηγή: https://www.ethnos.gr