Με υπαλλήλους του Δήμου Βέροιας και της ΚΕΠΑ συναντήθηκε η Γεωργία Μπατσαρά

Συναντήσεις με εργαζόμενους υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας είχε την Τρίτη, 14 Μαΐου, η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» κ. Γεωργία Μπατσαρά. Συγκεκριμένα, δέχθηκε στο εκλογικό της κέντρο τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας και του Σωματείου Εργαζομένων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας ανέφεραν στην κ. Μπατσαρά πως, λόγω των μνημονίων, ήρθαν σε αδιέξοδο οι Δήμοι, με τις μειώσεις προσωπικού που έγιναν.

«Υπάρχουν πολλές παθογένειες» ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν πως «πρέπει ο Δήμος και οι εργαζόμενοι να ρίξουν νερό στο κρασί τους, για το συμφέρον του πολίτη. Πρέπει να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση προς τους εργαζόμενους. Σήμερα, προβάλλονται διάφορα αιτήματα, όμως μετά τις εκλογές πρέπει να καθίσουμε και να βρούμε λύσεις από κοινού».

Από τη δική της πλευρά η Υποψήφια Δήμαρχος ανέφερε ότι, από την επόμενη μέρα της εκλογής της, θα καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων για μια αγαστή συνεργασία, η οποία θα βασίζεται στην αλληλοκατανόηση και με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών.

«Θα χρειασθούμε την εμπειρία σας, ώστε να βάλουμε βάσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου μας. Ταυτίζονται οι απόψεις μας σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού έχουμε ως προϋπόθεση την αρχή της συνεργασίας για το καλό των δημοτών μας και την πρόοδο του τόπου μας. Άλλωστε, ο «Κλεισθένης» επιβάλλει, απαιτεί συνεργασίες και, από όποια θέση ταχθούμε, θα συμμετέχουμε για το καλό του Δήμου μας. Αρχή μου είναι να σέβομαι τους υπαλλήλους αλλά απαιτώ και να επιτελούν τα καθήκοντά τους. Αυτό, όμως, επιτυγχάνεται με συνεννόηση και συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, η κ. Μπατσαρά ανέφερε πως «μπορεί να είμαι υποψήφια Δήμαρχος με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, όμως, σας διαβεβαιώνω πως θα είμαι Δήμαρχος όλων των υπαλλήλων του Δήμου και όλων των δημοτών. Γι’ αυτό και απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες, γιατί προέχει ο άνθρωπος. Αυτές είναι οι αξίες μας…»

Mpatsara kepa

Με το Σωματείο εργαζομένων ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Η επόμενη συνάντηση της Υποψήφιας Δημάρχου κ. Γεωργίας Μπατσαρά ήταν με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Και στην συζήτηση αυτή από πλευράς εργαζομένων τονίστηκε η έλλειψη προσωπικού στα διάφορα τμήματα που ανήκουν στην ΚΕΠΑ, όπως είναι ο Χώρος Τεχνών, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες κ.λ.π.

«Μείναμε λίγοι, ενώ οι εκδηλώσεις αυξάνονται. Υπάρχει κούραση που δημιουργεί πρόβλημα και στην ασφάλεια, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε δουλειές πέρα από αυτές που είναι στην αρμοδιότητάς μας», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην κ. Μπατσαρά η οποία, όπως είπε, έχει ιδία αντίληψη και άποψη, μιας και παρακολουθεί πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την ΚΕΠΑ.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΚΕΠΑ τόνισαν ότι πρέπει να γίνει στελέχωση σε κρίσιμους τομείς. «Αν η επόμενη Δημοτική αρχή θέλει να λειτουργήσει το ΔΗΠΕΘΕ με την παραγωγή παραστάσεων, χρειάζεται προσωπικό. Η Βιβλιοθήκη στο Μακροχώρι δεν έχει Βιβλιοθηκονόμο. Απλά ανοίγει το πρωί και κλείνει. Οι υποδομές παλαιώνουν. Υπάρχει ορατή υγρασία στους τοίχους. Υπάρχει η δυνατότητα, βάσει νομοθεσίας, η ΚΕΠΑ να δημιουργήσει μουσειακούς χώρους για τους οποίους υπάρχουν αποθηκευμένα πολλά εκθέματα στα υπόγεια των κτηρίων της» τόνισαν.

Η κ. Μπατσαρά άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα τμήματα της ΚΕΠΑ και κατέγραψε προτάσεις και προβληματισμούς που τονίστηκαν.

«Επειδή οι δραστηριότητες δεν πρέπει να μειωθούν, θα πρέπει να αυξηθεί το προσωπικό. Θα συναντηθούμε, άμεσα, για να αναζητήσουμε τη βέλτιστη λύση για την ποιότητα της εργασίας και του παραγόμενου έργου. Είμαι μαθηματικός και έχω μάθει να είμαι ρεαλίστρια. Δεν λαϊκίζω» είπε η κ. Μπατσαρά, με τη διαβεβαίωση πως πάντα θα εξάρει τις καλές και αποδοτικές  προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι.

Τελειώνοντας τους ευχαρίστησε για την ενημέρωση που της παρείχαν.