Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο "Συνδημότες" του Π. Παυλίδη ο Παρασκευάς Παπακανάκης - Το βιογραφικό του

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στην ενότητα Βέροιας, με το ψηφοδέλτιο "Συνδημότες" του Παύλου Παυλίδη, είναι ο Παρασκευάς (Πάρης) Παπακανάκης. Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, μας συστήνεται με το παρακάτω βιογραφικό:

"Γεννήθηκα στη Βέροια στις 24 Σεπτεμβρίου 1963. Ζω και εργάζομαι στη Βέροια ως εκπαιδευτικός. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαρία Μπαρμπαρούση και πατέρας τριών παιδιών.

Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Βέροιας (1981) και σπούδασα παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας (1984).

Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις υπηρετώντας ως έφεδρος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων με την ειδικότητα του αλεξιπτωτιστή καταδρομέα.

Διετέλεσα ενεργό στέλεχος των ειδικών δυνάμεων μέχρι το 2005, προαγόμενος σε όλους τους βαθμούς της εφεδρείας, οπότε και πέρασα στην εφεδρεία με εύφημο μνεία από τον τότε Διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Νικόλαο Ντούβα.

Εξειδικεύτηκα στις μαθησιακές δυσκολίες στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (2004) και στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου με αντικείμενα: «Σύγχρονες διδακτικές μεθόδους - Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών - Εκπαιδευτική πολιτική και Διοίκηση της εκπαίδευσης» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2007).

Έχω εργαστεί ως δάσκαλος στην Α/θμια Εκπαίδευση, ως «Μέντορας» στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ως Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λευκαδίων.

Στο συγγραφικό μου έργο περιλαμβάνονται Εκδόσεις-Εισηγήσεις-Δημοσιεύσεις παιδαγωγικών επιστημονικών θεμάτων και Τοπικής Ιστορίας.

Προσέφερα και συνεχίζω να προσφέρω αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου ως επιστημονικός συνεργάτης σε ικανό αριθμό πολιτιστικών φορέων της ευρύτερης περιοχής επί θεμάτων Παιδείας , Πολιτισμού και Παράδοσης, τομείς στους οποίους η ενασχόλησή μου άρχισε από πολύ μικρή ηλικία.

Ήταν επιλογή μου να παραμείνω μακριά από κάθε κομματική ταυτότητα και εξάρτηση. Επένδυσα στη μακρά επαγγελματική μου πορεία στον ζήλο και τη συνέπεια, χαρακτηριστικά τα οποία διακρίνουν και τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Δήμου Βέροιας «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», Παύλο Παυλίδη. Αυτή του η στάση και το υπερκομματικό πνεύμα συνεργασίας των μελών της ανεξάρτητης κίνησης πολιτών με έπεισαν να συνδράμω με τις δυνάμεις και τις γνώσεις μου στο κοινό όραμα για μια καλύτερη Βέροια".