"Πολίτες σε Δράση" η αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για την Βέροια - Συνεργασία με επικεφαλής τον Αντώνη Μαρκούλη (βίντεο, φωτογραφίες)

Την ιδρυτική διακήρυξη του και το όνομά του Συνδυασμού ενέκρινε η αυτοδιοικητική παράταξη που πρόσκειτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομα του συνδυασμού είναι Πολίτες σε Δράση. 

Η ιδρυτική διακήρυξη διαβάστηκε από τον Αντώνη Τολιόπουλο (δείτε το βίντεο) και εγκρίθηκε ομόφωνα. Εκτός από τις παρεμβάσεις σε βασικά τοπικά προβλήματα, τονίστηκε ότι στόχος αποτελεί και η συγκρότηση ενός μετώπου απέναντι στην δεξιά και την ακροδεξιά. Για την θέση του επικεφαλής επιλέχθηκε η συνεργασία με τον Αντώνη Μαρκούλη. 

 Στην συζήτηση που ακολούθησε ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος τόνισε ότι η κίνηση πριν γίνει παράταξη ήρθε σε επαφή και με τον σημερινό Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και διαπιστώθηκε μια άρνηση και μια λάιτ απολύτικη προσέγγιση που κυριαρχεί το πρόσωπο. Ο κ. Τσαπαρόπουλος είπε ότι με τον κ. Βοργιαζίδη υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις σε μεγάλα εθνικά θέματα όπως πχ ο Κλεισθένης και το Μακεδονικό.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσαπαρόπουλος είπε ότι έγινε αμέσως μετά με τον κ. Μαρκούλη και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και πεδίο συνεργασίας.

Για την επιλογή να προταθεί επικεφαλής μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσαπαρόπουλος είπε ότι η κεντρική γραμμή ήταν για ευρείες συνεργασίες.

Τον λόγο πήρε και ο προηγούμενος επικεφαλής, ο Νίκος Μπέκης ο οποίος τόνισε ότι παρά τα προβλήματα, οι Ενεργοί Πολίτες είναι ζωντανοί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης εξαπέλυσε βέλη κατά του σημερινού Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη λέγοντας ότι δεν ήταν υπέρ των συνεργασιών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρόσθεσε ότι η επιλογή του να μην συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, ήταν μια αλλαζονική στάση του ΚΙΝΑΛ. 

Ακολούθησε μια κουβέντα ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστος Αντωνίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Τσαπαρόπουλος, Γιώργος Κάκαρης, Πετρούλα Παπαδήνα, Νίκος Μπέκης, Νίκος Μωυσιάδης, Σωτήρης Στογιάνννος, Θεόφιλος Κορωνάς.

{jlex}flickr:72157702793347221{/jlex}