Αντίθετοι με τις κατά παραγγελία καταλήψεις δήμαρχος Βέροιας και δημοτικοί σύμβουλοι (βίντεο)

Την αντίθεσή τους στις...κατά παραγγελία καταλήψεις εξέφρασαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, ο δήμαρχος και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν για το θέμα. Αφορμή για την συζήτηση αποτέλεσε το πρόσφατο περιστατικό στο 4ο Λύκειο, την στοχοποίηση του καθηγητή Δημήτρη Ταχματζίδη από ακραία στοιχεία με ψευδείς ειδήσεις (ότι δήθεν αποκάλεσε μαθητές "φασιστάκια"). 

"Είμαστε αντίθετοι με τις κατά παραγγελία καταλήψεις. Τα παιδιά είναι αρμόδια για τις αποφάσεις τους και οι αποφάσεις είναι σεβαστές" σχολίασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ανοίγοντας το θέμα.

"Το 2019 είναι έτος αγώνων. Είμαι κατά των καταλήψεων. Ας κρατήσουν οι μαθητές την όρεξή τους για τους αγώνες του 2019, όχι με καταλήψεις" σημείωσε ο Αντώνης Καγκελίδης.

"Είναι μια επίθεση ακροδεξιών στην εκπαίδευση με πολεμικά και αλυτρωτικά συνθήματα που τα γέννησαν τα συλλαλητήρια. Όσοι λένε στα παιδιά τα πράγματα με το όνομά τους, μπαίνουν στο στόχαστρο" τόνισε ο Νίκος Μπέκης. 

"Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης των μαθητών. Η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να διαφυλάξει τους μαθητές" είπε μεταξύ των άλλων ο Αντώνης Μαρκούλης. 

"Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η προσπάθεια των ναζιστών της Χρυσής Αυγής να χύσουν το δηλητήρια τους στους μαθητές. Να μην γίνουν τα σχολεία μνημείο αλυτρωτισμού". 

"Χρησιμοποιούν την ευαισθησία για το Μακεδονικό για να στρέψουν τα παιδιά στην μισαλλοδοξία. Στο 4ο Λύκειο έγινε μπούλινγκ εις βάρος καθηγητή. Αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις θα υπήρχαν και άλλα τέτοια φαινόμενα. Οι μαθητές πρέπει να κάνουν τα αιτήματά τους γνωστά στην κοινωνία και όχι να καταλαμβάνουν σχολεία" πρόσθεσε ο Γιώργος Σοφιανίδης. 

"Γινόμαστε μάρτυρες ανόδου της ακροδεξιάς" υπογράμμισε ο Γιώργος Κάκαρης.

"Δεν αφορά μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα. Μας αφορά όλους μας. Πρέπει να καταδικάσουμε τα γεγονότα, να δούμε το θέμα σοβαρά" επεσήμανε ο Θανάσης Σιδηρόπουλος.

"Έχει παγιωθεί ως έθιμο οι καταλήψεις. Ενώ το Μακεδονικό ήταν στο φόρτε του πριν μήνες, βλέπουμε καταλήψεις γι αυτό τώρα. Κάποιοι βλέπουν πεδίο δόξης λαμπρό και προσπαθούν να περάσουν τις απόψεις τους που δεν είναι δημοκρατικές. Ουδέποτε ειπώθηκε το φασιστάκια θα μου κλείσουν το σχολείο" είπε ο Θεόφιλος Κορωνάς.

Ο μόνος από τους αρχηγούς παρατάξεων που δεν έκανε κανένα σχόλιο για το θέμα ήταν ο Γιάννης Παπαγιάννης.

Δείτε σε βίντεο τα αποσπάσματα από την συνεδρίαση