Διοργάνωση ημερίδας στη Βέροια για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Ημαθίας

Με το Μιχάλη Μπούργο, Μηχανικό και σύμβουλο αναπτυξιακού – χωρικού σχεδιασμού, συναντήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, με σκοπό να συζητήσουν μια εναλλακτική πρόταση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Ημαθίας.

Στη συνάντηση όπου συμμετείχαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Θανάσης Αποστολόπουλος, ο κ. Μπούργος ενημέρωσε το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για μια εναλλακτική αναπτυξιακή πρόταση για την Ημαθία η οποία έχει επεξεργαστεί από μέλη του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και όπως τόνισε θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και επαγγελματικούς φορείς της Ημαθίας.

Ο κ. Βοργιαζίδης βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα και σημείωσε πως ο Δήμος Βέροιας θα στηρίξει την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας, τονίζοντας πως κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής θα είναι ευπρόσδεκτη από τον ίδιο και το δήμο.

Η ημερίδα που θα έχει τίτλο «Ημαθία: Η θετική πρόκληση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό» πρόκειται να έχει επίσης την αιγίδα της Περιφέρειας, των δυο άλλων δήμων της Ημαθίας καθώς και των Τμημάτων Χωροταξίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.