Διαρκής η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αρχή Βοργιαζίδη

Του Ζήση Πατσίκα

Χθες, σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ.συζητήθηκε η «αποδοχή ή μη» της παραίτησης του προέδρου του σώματος. Ο δις παραιτηθείς πρόεδρος, κατ’ επανάληψη υπαινίχθη (αν δεν το δήλωσε και ευθέως) ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση ήταν ενδοπαραταξιακοί. Κάτι αυταπόδεικτο, καθώς ποτέ και σε καμία συνεδρίαση δεν ετέθη μομφή προς το πρόσωπό του από κανένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήρθε λοιπόν η δημοτική αρχή Βοργιαζίδη να μας πει ότι πρόκειται περί «δημοκρατικής ευαισθησίας» και ο ίδιος ο πρόεδρος να μας πει ότι απλά ζητάει εκ νέου «δημοκρατική νομιμοποίηση»! Κάτι, που επαναλαμβάνω, ουδέποτε τέθηκε σε αμφιβολία.

Σύρθηκε λοιπόν ο κορυφαίος θεσμός του Δήμου Βέροιας σε μια διαδικασία, προκειμένου ο Δήμαρχος να λύσει τα ενδοπαραταξιακά του προβλήματα, με "γραμμή" να μην γίνει αποδεκτή η παραίτηση ενός ανθρώπου που παραιτήθηκε δύο φορές, αλλά τελικά δεν θέλει να παραιτηθεί παρά μόνο ζητάει στήριξη. Και τι κατάφεραν;

Έχουμε πλέον έναν πρόεδρο που αντί για 28 θετικές ψήφους που είχε λάβει κατά την ανάληψη των καθηκόντων του (απόφαση 348/2014), σήμερα έχει 19 αρνητικές στην παραίτησή του!

Παίζουν τέτοια μικροπολιτικά παιχνίδια στον ανώτατο θεσμό του Δήμου μας, που δυσκολεύομαι να θυμηθώ διοίκηση να αποτυγχάνει όχι μόνο στην ουσία, αλλά και στους τύπους.