"Ψήφο επιστοσύνης" έλαβε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο Τ. Χατζηαθανασίου

"Ψήφο εμπιστοσύνης" για παραμονή στην θέση του προέδρου έλαβε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για αποδοχή της παραίτησης του, η πλειοψηφία ψήφισε αρνητικά. Στην διαδικασία ψήφισαν 30 σύμβουλοι και απείχαν 3 (Μαρκούλης, Στουγιάνος, Μελιόπουλος). Στην καταμέτρηση βρέθηκαν 19 μη αποδοχής, 8 υπέρ της αποδοχής και 3 λευκά (τουλάχιστον 4 της πλειοψηφίας δεν ψήφισαν την παραμονή Χατζηαθανασίου).

Η διαδικασία άνοιξε με τοποθέτηση του δημάρχου. "Όταν πριν λίγο καιρό είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί ο κ. Χατζηαθανασίου, είπα ότι δεν γίνεται αποδεκτή. Επειδή όμως εγώ δεν ψηφίζω, θα αποφασίσει το σώμα γι αυτή την παραίτηση" σχολίασε ο δήμαρχος.

"Αν το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει την παραμονή μου, θα μείνω" απάντησε ο κ. Χατζηαθανασίου σε ερωτήματα που έγιναν.
"Όταν κάποιος θέλει να παραιτηθεί, αυτό δεν πρέπει να μπαίνει στην κρίση τον οργάνων. Αλλιώς μιλάμε για ψήφο εμπιστοσύνης. Εγώ δεν θα συμμετέχω στην διαδικασία αποδοχής της παραίτησης Χατζηαθανασίου" είπε ο κ. Μελιόπουλος.

"Το αν θέλει κάποιος θέλει να παραιτηθεί είναι δικαίωμα του. Κανένας μας δεν έβαλε θέμα παραίτησης, ούτε προκάλεσε τον πρόεδρο να παραιτηθεί. Όλοι είπαμε ότι είναι κοντά οι αλλαγές, να παραμείνει" σημείωσε ο κ. Τσαπαρόπουλος.

"Εμείς δεν συμμετέχουμε διότι είναι μια ενδοοικογενειακή σας υπόθεση" παρατήρησε ο κ. Μαρκούλης.