Βέροια: Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Επιτροπή Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού

Μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η Επιτροπή Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Κυκλοφοριακής Αγωγής Πολιτών. Ας δούμε ποιες είναι οι προτάσεις της που θα συζητηθούν την Δευτέρα:

Κάτοικοι και επαγγελματίες της οδού Σταδίου με την υπ’ αριθμ. 2634/2016 αίτηση τους ζητούν την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Σταδίου και της οδού Βέροιας – Λαζοχωρίου.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

1) Την μελέτη και κατασκευή νησίδων για την διευθέτηση της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Σταδίου και της οδού Βέροιας – Λαζοχωρίου και μετά από άλλη μελέτη,
2) Την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των παραπάνω οδών

Η εφορία Αρχαιοτήτων Βέροιας με το υπ’ αριθμ. 22450/24-6-2016 έγγραφό της, ζητά την τοποθέτηση στυλίσκων περιορισμού στάθμευσης και κυκλοφορίας (κολωνάκια), στην οδό Αντ. Καμάρα προς την πλευρά του οικοπέδου της Παλαιάς Μητρόπολης, προκειμένου να μην μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης ο ελεύθερος χώρος του οικοπέδου.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:
Την προσωρινή τοποθέτηση εύκαμπτων πλαστικών κολωνακίων κατά μήκος της οδού Αντ. Καμάρα έμπροσθεν της παλαιάς Μητρόπολης και τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης (Ρ-40).
Στη συνέχεια θα υποβληθεί μελέτη από την Τεχνική υπηρεσία, στην οποία θα προβλέπονται τα εξής:
Κατασκευή πεζοδρομίου στην πλευρά του οικοπέδου της παλαιάς Μητρόπολης. Αποξήλωση πεζοδρομίου και κατασκευή νέου έναντι του οικοπέδου της παλαιάς Μητρόπολης. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Αντ. Καμάρα πλευρά του οικοπέδου της παλαιάς Μητρόπολης.

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2016-2017 πρόκειται να λειτουργήσει το νέο σχολείο στα Γιοντζαλίκια, γι αυτό το λόγο έγιναν και τα απαραίτητα έργα υποδομής (δίκτυα, ασφαλτόστρωση κλπ) και πρέπει να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επειδή στην περιοχή θα αυξηθεί σαφώς ο κυκλοφοριακός φόρτος.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

1. Η οδός Προσφύγων (Παλαιά Εθνική οδός προς Κοζάνη) να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των οδών που συμβάλλουν σ’ αυτήν. Η στάση και η στάθμευση απαγορεύεται σε όλο το μήκος της.

2. Η οδός Ρωμανίας να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των οδών που συμβάλλον σ’ αυτή εκτός των οδών Προσφύγων και Αφροδίτης.

3. Η οδός Γλύπτη Ευάνδρου (είσοδος αστικού) μονοδρομείται με κατεύθυνση από την οδό Προσφύγων προς την οδό Ρωμανίας. Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και στις δύο πλευρές της οδού, διότι το ωφέλιμο πλάτος κυκλοφορίας είναι 4,70 μ. και δυσχεραίνει την κυκλοφορία του Αστικού Λεωφορείου.

4. Η οδός Σάμου Χρυσογόνου (έξοδος αστικού) μονοδρομείται με κατεύθυνση από την οδό Ρωμανίας προς την οδό Προσφύγων. Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και στις δύο πλευρές της οδού, διότι το ωφέλιμο πλάτος κυκλοφορίας είναι 4,70 μ. και δυσχεραίνει την κυκλοφορία του Αστικού Λεωφορείου.

5. Δημιουργία στάσεων Αστικών μπροστά στο νέο σχολείο (οδό Ρωμανίας), καθώς και στη συμβολή των οδών Σάμου Χρυσογόνου και Ρωμανίας, με τοποθέτηση πινακίδων Ρ40 (απαγόρευση στάσης και στάθμευσης) στη στάση και σήμανση της στάσης.

6. Δημιουργία διαβάσεων πεζών στην οδό Ρωμανίας, μία μετά τη συμβολή της με την οδό Ευάνδρου και μία πριν από τη συμβολή της με την οδό Σάμου Χρυσογόνου.

7. Δημιουργία διαβάσεων πεζών στην οδό Γλύπτη Ευάνδρου μετά τη συμβολή της με την οδό Ρωμανίας και στην οδό Γιάννη Ρίτσου μετά τη συμβολή της με την οδό Ρωμανίας.

Ο Λιακόπουλος Χρήστος του Βασιλείου με την υπ’ αριθμ. 6405/2016 αίτηση του και ο Παπαδόπουλος Κυριάκος με την υπ’ αριθμ. 6451/2016 αίτησή τους ζητούν την μεταφορά της θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ που υφίσταται επί της οδού Αγίου Δημητρίου 6 και προτείνουν τη μεταφορά τους στην ίδια οδό έμπροσθεν του φαρμακείου «Χατζηκυριακίδου».

Η επιτροπή συμφωνεί εν μέρει με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:
Την παραμονή της θέσης ΑΜΕΑ επί της Αγίου Δημητρίου και τη δημιουργία μιας επιπλέον θέσης πάλι επί της Αγίου Δημητρίου έμπροσθεν του Φαρμακείου.

Το ΕΕΕΕΚ Βέροιας και η τροχαία με διάφορα έγγραφά τους ζητά τη λήψη μέτρων για τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων που διέρχονται από το Ειδικό σχολείο Λαζοχωρίου, στην κεντρική οδό του Λαζοχωρίου. Ενδεικτικά τα μέτρα που προτείνονται κυρίως από την τροχαία είναι:
1) Τοποθέτηση αναγγελίας πινακίδας Κ-16 «κίνδυνος λόγω διάβασης παιδιών» και στους δύο κλάδους κυκλοφορίας, με όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα.
2) Απαγόρευση στάθμευσης έμπροσθεν του σχολείου και τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων στο οδόστρωμα.
3) Διαγράμμιση διάβασης πεζών έμπροσθεν του σχολείου και τοποθέτηση πινακίδων Π-21 «Διάβαση πεζών».
4) Εγκατάσταση σταθερής φωτογραφικής μηχανής RADAR.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και της τροχαίας και εισηγείται:

1. Την μετακίνηση της πινακίδας με το όριο των 50χλμ πιο μακριά από το σχολείο για να προλαβαίνει να δίνει πληροφόρηση στον οδηγό.
2. Τοποθέτηση αναγγελίας πινακίδας Κ-16 «κίνδυνος λόγω διάβασης παιδιών» και στους δύο κλάδους κυκλοφορίας, με όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα.
3. Την τοποθέτηση κολωνακίων στην κεντρική οδό Λαζοχωρίου έμπροσθεν της εισόδου του ΕΕΕΕΚ (για 30 μ. περίπου).
4. Απαγόρευση στάθμευσης έμπροσθεν του σχολείου και τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων στο οδόστρωμα (για 30 μ. περίπου).
5. Αναδιαγράμμιση της διάβασης πεζών έμπροσθεν του σχολείου και τοποθέτηση πινακίδων Π-21 «Διάβαση πεζών».

Η Δημοτική Αστυνομία με το υπ’ αριθμ. 16522/2016 έγγραφό της προτείνει τον προσδιορισμό των ωρών φορτοεκφόρτωσης με ειδικά πινακίδια, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου μεταξύ των οδών Κεντρικής και Π. Τσαλδάρη και στην οδό Μητροπόλεως (Goodys).

Η επιτροπή συμφωνεί εν μέρει με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται (μετά τη συζήτηση του θέματος αποχώρησε ο κος Σουμελίδης):
Την λειτουργία των χώρων φορτοεκφόρτωσης στην οδό Μ. Αλεξάνδρου μεταξύ των οδών Κεντρικής και Π. Τσαλδάρη και στην οδό Κεντρικής (έναντι κατ/τος πεταλούδα) ως εξής:
1) Τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από ώρα 7.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ.
2) Τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από ώρα 7.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ.
3) Στην οδό Μητροπόλεως (έμπροσθεν GOODYS) παραμένει το υπάρχον καθεστώς.

Η Κόντογλου Μάγδα με την υπ’ αριθμ. 12145/2016 αίτησή της ζητά την λήψη μέτρων για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης επάνω στο πεζοδρόμιο της οδού Μ. Μπότσαρη 44, διότι δημιουργούνται προβλήματα και ζημίες και υπάρχει κίνδυνος για τους πεζούς.

Την ολική απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης και η τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40, τόσο μπροστά από την αιτούσα (Μ. Μπότσαρη 44) όσο και στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Η Γκίλινα Μάγδα, Αργύρης Αδαμίδης και Σωτήρης Μεϊμαρίδης με την υπ’ αριθμ. 10744/2016 αίτησή τους ζητούν να τους επιτραπεί η είσοδος των επαγγελματικών τους οχημάτων τα Σαββατοκύριακα, στον πεζόδρομο του εμπορικού κέντρου και να τους χορηγηθεί το ανάλογο τηλεχειριστήριο.

Η επιτροπή διαφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την χορήγηση άδειας εισόδου στον πεζόδρομο του εμπορικού κέντρου, για την Γκίλινα Μάγδα, Αργύρη Αδαμίδη και Σωτήρη Μεϊμαρίδη, με ειδική κάρτα που θα χορηγείται από τη Δημοτική Αστυνομία, με συγκεκριμένο αριθμ. αυτοκινήτου για τον καθένα και μόνο για τα Σαββατοκύριακα.
Εφόσον λειτουργήσουν οι βυθιζόμενες μπάρες, θα τους χορηγηθεί και τηλεχειριστήριο.

Ο Μαρκάκης Εμμανουήλ με την υπ’ αριθμ. 11784/2016 αίτηση του ζητά να του παραχωρηθεί θέση στάθμευσης, φόρτωσης – εκφόρτωσης στο κατάστημα που διατηρεί επί της οδού Ανοίξεως 108.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την απόρριψη της αίτησης του Μαρκάκη Εμμανουήλ για δημιουργία θέσης φορτοεκφόρτωσης στην οδό Ανοίξεως 108.

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Ειδικού Σχολείου Βέροιας με την υπ’ αριθμ. 14325/2016 αίτησή του ζητά 3 μόνιμες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της έμπροσθεν του Ειδικού Σχολείου Βέροιας.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την δημιουργία 3 θέσεων έμπροσθεν του σχολείου επί της Ημαθίωνος 2 και συγκεκριμένα αμέσως μετά την κεντρική είσοδο και του κάδους σκουπιδιών. Οι συγκεκριμένες θέσεις θα ισχύουν μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας του ειδικού σχολείου γι αυτό και θα τοποθετηθεί πρόσθετη πινακίδα με την αναγραφή «ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» και θα σταθμεύουν φυσικά όσοι έχουν το ειδικό δελτίο στάθμευσης ΑΜΕΑ.
Εφ’ όσον παραχωρηθεί η θέση, η δαπάνη για την τοποθέτηση των πινακίδων θα βαρύνει τον Δήμο μας.

Ο Μωραϊτης Αστέριος με υην υπ’ αριθμ. 16535/2016 αίτησή του ζητά μόνιμη θέση στάθμευσης επί της οδού Πολυζωϊδη 3, για το υπ’ αριθμ. ΚΧΥ 3295 ΙΧΕ αυτοκίνητο του, λόγω αναπηρίας του.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στον Μωραϊτη Αστέριο για το υπ’ αριθμ. ΚΧΥ 3295 ΙΧΕ αυτοκίνητό του, επί της οδού Πολυζωίδη 3.
Εφ’ όσον παραχωρηθεί η θέση, η δαπάνη για την τοποθέτηση της πινακίδας θα βαρύνει τον αιτούντα και θα ισχύει για δύο έτη. Η ανανέωση της ισχύος θα γίνεται ανά διετία μετά από προσκόμιση απαραίτητων δικαιολογητικών στην υπηρεσία.

Η Τσιαρτσιώνη Χαρούλα με την υπ’ αριθμ. 17692/2016 αίτηση της ζητά τοποθετηθούν κολωνάκια στις γωνίες της οδού Τερτσέτη στη συμβολή της με την οδό Δήμητρας, διότι η Τερτσέτη είναι διπλής κατεύθυνσης και όταν σταθμεύουν αυτοκίνητα ένθεν και ένθεν της οδού, δυσκολεύει η στροφή των αυτοκινήτων από την οδό Δήμητρας.

Η επιτροπή συμφωνεί εν μέρει με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:
Επειδή με τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη η οδός Τερτσέτη μονοδρομείται με κατεύθυνση από την οδό Δήμητρας προς την οδό Αλκιβιάδου, να υλοποιηθεί τώρα η συγκεκριμένη ρύθμιση και να επιτραπεί η εναλλάξ στάθμευση (μονούς- ζυγούς μήνες) και να μη τοποθετηθούν κολωνάκια.

Αίτηση του συλλόγου Όμιλος Φίλων Ψυχικής Υγείας για παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Ανοίξεως 120 έμπροσθεν των γραφείων του συλλόγου.

Η επιτροπή προκειμένου να εξετάσει το αίτημα του Συλλόγου εισηγείται:

Την αναβολή της συζήτησης του θέματος που έθεσε ο Σύλλογος ΟΦΨΥ προκειμένου να επανέλθει διασαφηνίζοντας επακριβώς, ποια αυτοκίνητα θέλει να σταθμεύουν στην οδό Ανοίξεως 120.

Ο Δαμιανίδης Ελευθέριος με την υπ’ αριθμ. 11432 αίτησή του ζητά μόνιμη θέση στάθμευσης επί της οδού Εδέσσης 19, για το υπ’ αριθμ. ΗΜΝ 7004 ΙΧΕ αυτοκίνητο του, λόγω αναπηρίας του.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Τη χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στον Δαμιανίδη Ελευθέριο για το υπ’ αριθμ. ΗΜΝ 7004 ΙΧΕ αυτοκίνητό του επί της οδού Εδέσσης 19, παρόλο που σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη θα αλλάξει η φορά κατεύθυνσης των οχημάτων στην οδό, πλην όμως δεν επηρεάζεται η στάθμευση του οχήματος το οποίο θα αλλάξει και αυτό κατεύθυνση στάθμευσης..
Εφ’ όσον παραχωρηθεί η θέση, η δαπάνη για την τοποθέτηση της πινακίδας θα βαρύνει τον αιτούντα και θα ισχύει για δύο έτη. Η ανανέωση της ισχύος θα γίνεται ανά διετία μετά από προσκόμιση απαραίτητων δικαιολογητικών στην υπηρεσία.

Η Δημοτική Αστυνομία με το υπ’ αριθμ. 12418/2016 έγγραφό της προτείνει τη δημιουργία χώρου στάθμευσης για δίτροχα στο κέντρο της πόλης.

Η επιτροπή εισηγείται:
Την αναβολή της συζήτησης για θέση στάθμευσης διτρόχων στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να υποβληθούν και άλλες προτάσεις επί του θέματος.

Ο Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνος με την υπ’ αριθμ. 16522/2016 αίτησή του ζητά την τοποθέτηση κολωνακίων επί της οδού Δήμητρας στη συμβολή της με την οδό Βερόης, στο σημείο που στενεύει το πεζοδρόμιο για την ασφαλή διέλευση των πεζών, λόγω οχημάτων που σταθμεύουν στο σημείο.

Η επιτροπή διαφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε όλο το μήκος της οδού Δήμητρας αριστερά και δεξιά και την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40

Ο Ορτατζόγλου Μιχαήλ του Αθανασίου με την υπ’ αριθμ. 8097/2016 αίτηση του ζητά να τοποθετηθούν πινακίδες προειδοποίησης διέλευσης ζώων στη οδό Ρωσσοπροσφύγων (εκτός σχεδίου τμήμα της) διότι διατηρεί νόμιμο σταύλο στην περιοχή.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την τοποθέτηση στην οδό Ρωσσοπροσφύγων πινακίδων Κ-18 (κίνδυνος από διέλευση οικόσιτων ζώων).

Ο Κεντεποζίδης Ροάνδος με την υπ’ αριθμ. 7193/2016 αίτηση του ζητά την κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Αγίου Παταπίου 5 ή την τοποθέτηση κολωνακίων ασφαλείας, για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Αγ. Παταπίου 5 έως 9 και από 6 έως 14.

Ο Ανδριανόπουλος Ευάγγελος του Παύλου με την υπ’ αριθμ. 7224/25-2-2016 αίτηση του ζητά την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40 στην οδό Ύδρας διότι σταθμεύουν οχήματα και λόγω της στενότητας της οδού είναι δύσκολη η διέλευση οχημάτων αλλά και εμποδίζουν την έξοδο οχημάτων από χώρους στάθμευσης.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης (Ρ-40) στην αρχή και το τέλος της οδού Ύδρας.

Πρόταση της Δημοτικής Αστυνομίας για έκδοση απόφασης Δ.Σ. που θα καθορίζει με ακρίβεια τα οχήματα που δύνανται να σταθμεύουν στην οδό Αγίου Δημητρίου από τη συμβολή της με την οδό Έλλης έως τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως.

Η επιτροπή εισηγείται:

Την αναβολή του θέματος προκειμένου να ζητηθεί από τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου μας γνωμοδότηση επί του θέματος.

Ο Εμμανουηλίδης Κωνσταντίνος του Γεωργίου με την υπ’ αριθμ. 3620/2016 αίτηση του ζητά την τοποθέτηση καθρέπτη στην αγροτική οδό από την οδό Ηρακλέους προς τη νότια παράκαμψη διότι υπάρχει κλειστή στροφή και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την απόρριψη της αίτησης του Εμμανουηλίδη Κων/νου για τοποθέτηση καθρέπτη στην αγροτική οδό από την οδό Ηρακλέους προς τη νότια παράκαμψη.

Επαγγελματίες των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Κωττουνίου με την υπ’ αριθμ. 16927/2016 αίτησή τους ζητούν τον χαρακτηρισμό θέσης φορτοεκφόρτωσης στην οδό Μ. Αλεξάνδρου μετά τη συμβολή της με την οδό Εμμ. Ζάχου. Την ίδια πρόταση υποβάλλει και η Δημοτική κοινότητα Βέροιας με την υπ’ αριθμ. 39/2016 απόφασή της.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την συμπλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης και την δημιουργία της θέσης φορτοεκφόρτωσης στην οδό Μ. Αλεξάνδρου μετά τη συμβολή της με την οδό Εμμ. Ζάχου, όπως προβλέφθηκε στη μελέτη της ανάπλασης.

Ο Σουκιούρογλου Χρήστος με την υπ’ αριθμ. 17137/2016 αίτηση του ζητά να του χορηγηθούν κάρτες κατοίκου περιοχής Μπαρμπούτας για τους εκάστοτε πελάτες.

Η επιτροπή εισηγείται:

Την αναβολή του θέματος προκειμένου να εξεταστεί εκτενέστερα το θέμα από την υπηρεσία.

Ο Καραφόλας Απόστολος του Γεωργίου με την υπ’ αριθμ. 2575/2016 αίτηση του ζητούν την τοποθέτηση μεταλλικής μπάρας διότι σταθμεύουν αυτοκίνητα στη δίοδο του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διέλευση των πεζών αλλά και η έξοδος από το οικόπεδό του στην οδό Ελευθερίας 8.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την κατασκευή πεζοδρομίου σε συνέχεια του υπάρχοντος στην οδό Ελευθερίας και έως το σημείο που παραμένει σταθερό το πλάτος της οδού.

Η Τσιάρα – Σερεμέτα Χρυσάνθη με την υπ’ αριθμ. 18804/2016 αίτησή της ως εκπρόσωπος των καταστημάτων και εργαζομένων στην οδό Αντ. Καμάρα ζητά την επανεξέταση του αιτήματός της από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πεζοδρόμηση της οδού Αντ. Καμάρα από τη συμβολή της με την οδό Ζωγιοπούλου έως τη συμβολή της με την οδό.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την απόρριψη της αίτησης της Τσιάρα – Σερεμέτα Χρυσάνθης για πεζοδρόμηση της οδού Αντ. Καμάρα από τη συμβολή της με την οδό Θ. Ζωγιοπούλου έως τη συμβολή της με την οδό Τρύφωνος.

Ο Καδόγλου Γεώργιος του Νικολάου με την υπ’ αριθμ. 3417/2016 αίτηση του ζητά να τοποθετηθεί πινακίδα προτεραιότητας STOP στη συμβολή των οδών Αχιλλέως και Καλλιέργη.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την τοποθέτηση πινακίδας προτεραιότητας STOP στη συμβολή των οδών Αχιλλέως και Καλλιέργη, με την οδό Καλιέργη να έχει προτεραιότητα έναντι της οδού Αχιλλέως.

Ο Χατζηνικολάκης Θωμάς του Θεμιστοκλέους με την υπ’ αριθμ. 1241/2016 αίτηση του ζητά την τοποθέτηση σιδηρών πασσάλων ή πινακίδων ώστε να υπάρχει ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σταθμό αυτοκινήτων επί της οδού Ιεραρχών 3.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την τοποθέτηση σιδηρών πασσάλων επί του πεζοδρομίου της οδού Ιεραρχών 3.

Ο Καπρίνης Δημήτριος του Αδάμου με την υπ’ αριθμ. 16522/2016 αίτησή του ζητά την μεταφορά των πινακίδων απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης που βρίσκεται στην οδό Τρύφωνος 6 (πρώην Κινηματογράφος Καπρίνη), ώστε να καλύπτει όλη την οικοδομή και τον απέναντι χώρο για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων.

Η επιτροπή εισηγείται:

Την αναβολή του θέματος μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο καθεστώς λειτουργίας του καταστήματος.

Η Δημοπούλου Πολυτίμη με την υπ’ αριθμ. 21160/15-6-2016 αίτησή της ζητά την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων επί της παρόδου Μ. Αλεξάνδρου, στον κοινόχρηστο που συνορεύει με το κατάστημα οπτικών που διαθέτει, διότι σταθμεύουν διάφορα οχήματα με συνέπεια να δυσχεραίνεται η διέλευση πεζών, αλλά και να προκαλούνται βλάβες στην ιδιοκτησία της.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης με τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40 με ένδειξη αρχής τέλους, έμπροσθεν του σημείου εισόδου – εξόδου καθώς και μέσα στον κοινόχρηστο χώρο της οδού Μ. Αλεξάνδρου στο Ο.Τ. 218.

Η Δημοτική Αστυνομία με το υπ’ αριθμ. Δ.Υ./17-6-2016 έγγραφό της προτείνει την τοποθέτηση κολωνακίων στο πεζοδρόμιο της οδού Λουτρού διότι σταθμεύουν επάνω στο πεζοδρόμιο που είναι ήδη στενό και δυσχεραίνεται η διέλευση των πεζών.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την τοποθέτηση κολωνακίων στο αριστερό κατά τη φορά της οδού, πεζοδρόμιο της οδού Λουτρού.

Ο Παππάς Ευάγγελος με την υπ’ αριθμ. 21694/2016 αίτησή του ζητά την τοποθέτηση κολωνακίων στο πεζοδρόμιο της οδού Γράμμου, με τρόπο που να αποτρέπει την στάθμευση οχημάτων πάνω σ’ αυτό, διότι δημιουργείται πρόβλημα εισόδου – εξόδου στα κλειστά γκαράζ της οικοδομής.

Η επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της υπηρεσίας και εισηγείται:

Την απόρριψη της αίτησης του Παππά Ευάγγελου για τοποθέτηση κολωνακίων στο πεζοδρόμιο της οδού Γράμμου έμπροσθεν της οικοδομής του.