Ενημέρωση του Δημάρχου Βέροιας για Τελωνείο, εγκαταστάσεις ΑΠΘ, έργα

Πλούσια σε ειδήσεις η ενημέρωση του δημάρχου Βέροιας, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για το τελωνείο, είχε ως αποτέλεσμα να σταλεί ο φάκελος στην Βέροια, στην Κτηματική Εταιρεία, για να γίνεται ο συντονισμός εδώ. "Επισκεφθήκαμε τον χώρο στην Κουλούρα και περιμένουμε την ειδοποίηση για τις προσμετρήσεις" είπε ο δήμαρχος.

Από τα 5 έργα του Δήμου Βέροιας που χρηματοδοτούσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δυο τελειωμένα έργα δεν πληρώθηκαν. Ένας μάλιστα εργολάβος ζητά τα χρήματα με τόκο. "Στο Υπουργείο μας είπαν ότι σύντομα θα τακτοποιηθούν" είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Το θέμα με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ΑΠΘ στις Βαρβάρες στον δήμο Βέροιας προχωρά. Απομένει η παραχώρηση για να προχωρήσει η στέγαση του Μουσικού Σχολείου.

Υπάρχει πρόθεση της Περιφέρειας να ενταχθεί το έργο του φυσικού αερίου (μεταφορά στην Βέροια) στο ΕΣΠΑ. Αν δεν υπάρξει πρόβλημα στην χρηματοδότηση, θα ξεκινήσουν τα έργα. Θα γίνει ένα τοπικό δίκτυο και θα τροφοδοτείται με βυτία.

Συνεδρίασε στην Βέροια το Δίκτυο Πόλεων με λίμνες. "Μας ενδιαφέρει η εξωστρέφεια. Μας δόθηκε υπόσχεση από την ΔΕΗ ότι τα 80.000 ευρώ που περίσσεψαν από την αντιπλημμυρική μελέτη Τριποτάμου, θα μας τα δώσουν για άλλα έργα" είπε ο δήμαρχος.

Η Βέροια είναι μια από τις 30 πόλεις που θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του προγράμματος επιδόματος κοινωνική αλληλεγγύης. Θα υπάρχουν παροχές σε χρήμα και υπηρεσίες.