Αγγέλογλου: "Οι εκλογές είχαν έντονα την πελατειακή χροιά"

Για επικράτηση του πελατειακού μοντέλου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές μίλησε στην τοπέτησή του, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Αγγέλογλου. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι έλαβαν μέρος στις δημοτικές εκλογές, είναι ελπίδα προόδου για τα πολιτικά πράγματα, όταν περισσότεροι δημότες ασχολούνται με τα κοινά. Να συγχαρώ κι όσους εκλέχθηκαν, ως είθισται, παρόλο που είναι πλέον γνωστότατο σε πολλούς, ότι οι εκλογές είχαν για μια ακόμη φορά έντονα την απευκταία πελατειακή χροιά, επισημαίνοντας ότι η νίκη γι΄ αυτούς, θα είναι ως εκ τούτου, μια Πύρρειος νίκη, καθώς απ΄ την πείρα μου και τη δημοσιογραφική μου ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά, γνωρίζω πολύ καλά ότι οι υποσχέσεις των πολιτικών και τα πελατειακά προεκλογικά γραμμάτια, όχι μόνο εξοφλούνται, πρώτα απ΄ όλα, αλλά έχουν τις μεγαλύτερες πιέσεις και τις αυστηρότερες ρήτρες. Κι είναι Πύρρειος η νίκη όσων εκλέχθηκαν με το πελατειακό μοντέλο επικράτησης, γιατί η τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων και οι πιέσεις που θα δέχονται προκειμένου να υλοποιηθούν αυτές, έστω κατ΄ ελάχιστον θα τους δυσκολέψει αφάνταστα τη ζωή. Γιατί παρά την ολοένα και περισσότερο διαφαινόμενη «Συν Κυβέρνηση», παρά την χωρίς προσχήματα, πλέον, ποδοσφαιροποιημένη μεταγραφική στελέχωση, η αντιπολίτευση αυτή τη φορά, θα είναι απ΄ ό,τι φαίνεται, διακριτή, ισχυρή και αποφασισμένη.

Θα ήθελα να επισημάνω επίσης ότι ενώ σ΄ όλο τον κόσμο προωθούνται μοντέρνοι τρόποι ψηφοφορίας, ένας απ΄ αυτούς είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία, που ήδη εφαρμόστηκε στις Ηνωμένες πολιτείες, αν θυμάμαι καλά, από το 2006, στο δήμο μας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δυστυχώς συναίνεσαν στην πατροπαράδοτη παλαιοκομματική παράδοση, και για τις δημοτικές εκλογές μόνο, τυπώθηκαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για εξήντα χιλιάδες εγγεγραμμένους, δύο εκατομμύρια περίπου ψηφοδέλτια, τέσσερις φορές δηλαδή περισσότερα από όσα απαιτούσε ο νόμος. Είναι ντροπή και προσβλητικό για τους ψηφοφόρους, να θεωρούνται αγράμματοι και πολίτες του παλιού καιρού, που βγάζουν το ψηφοδέλτιο απ΄ την τσέπη τους, γιατί δήθεν, δεν είναι ικανοί να τηρήσουν τη νόμιμη διαδικασία.

Εύχομαι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, να πορευτεί με ελευθερία και δικαιοσύνη, και να μην επαναληφθεί ποτέ πια το λυπηρό φαινόμενο, να μην έχει τελειώσει η διανομή των εισηγητικών για ένα έκτακτο θέμα, να τα μοιράζει ακόμα ο κλητήρας, και να ξεκινά η ψηφοφορία χωρίς καν το θέμα να συζητηθεί. Λες κι έχουν φέρει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι την απόφαση απ΄ το σπίτι τους. Όπως επίσης, να σηκώνει ελαφρώς το χέρι του ο πολιτικός μέντορας ορισμένων, και να νομίζουν κάποιοι αφηρημένοι, ότι ήρθε η ώρα να ψηφίσουν. Και όχι μόνο να σηκώνουν κι αυτοί το χέρι, αλλά να ρωτάνε τους γύρω τους, τι ψηφίζουμε, τι ψηφίζουμε τώρα.

Εύχομαι η Ευθύνη να πρωτοστατήσει στα πολιτικά πράγματα και σ΄ όλους καλή δύναμη".