Επίσκεψη ΚΚΕ σε Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Βέροιας

Επίσκεψη και συνομιλία –πριν την έναρξη των μαθημάτων- με εκπαιδευτικούς και μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου της Βέροιας, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τη συμμετοχή της υποψήφιας βουλευτού Μαρίας Παπαδοπούλου το απόγευμα της Δευτέρας 14/9. Συζήτησαν μαζί τους τα προβλήματα της εκπαίδευσης που συνεχίζουν και οξύνονται και ευχήθηκαν σε όλους καλή σχολική χρονιά με αγώνες για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία, στην ίδια τη ζωή με αξιοπρέπεια.

Ιδιαίτερα τόνισαν:«Μπουχτίσατε από λόγια μεγάλα για αλλαγές στην Παιδεία. Τελικά, όμως, τα ίδια και τα ίδια. Με τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους τους έχουν καταδικάσει τη νεολαία στην ανεργία, τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς συντάξεις, με τη μαγκούρα στη δουλειά, μόνιμο υποζύγιο να πληρώνει φόρους δυσβάσταχτους για να αυξάνονται τα κέρδη των μονοπωλίων, για να θησαυρίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες. Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική κάθε σχολείο, κάθε Σύλλογος Εκπαιδευτικών, κάθε Σύλλογος Γονέων, κάθε σωματείο να γίνει κάστρο αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια! Μη χάνετε άλλο χρόνο σε ψεύτικα λόγια και κούφιες υποσχέσεις. Ξεπεράστε την απογοήτευση που μπορεί να νιώθετε. Τα δοκιμάσατε όλα! Δοκιμάστε τώρα τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα!»

Και κατέληξαν με αφορμή και τις εκλογές: «Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, αλλά και τους μαθητές σε κοινή δράση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα για να αντιπαλέψουμε την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Αξιοποιήστε τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη για να δυναμώσετε την πάλη σας για τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών , τη δική σας. Καταδικάστε όλα τα άλλα κόμματα που θέλουν η Παιδεία να δίνεται ανάλογα με την τσέπη. Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής.»