Δέσποινα Χαραλαμπίδου: "Εκτός ευρωζώνης, εθνικό νόμισμα και κρατικές τράπεζες"

xaralampidoy ver

Λύση εκτός Ευρωζώνης, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και εθνικοποίηση των τραπεζών προτείνει η Λαϊκή Ενότητα για απεγκλωβισμό της χώρας από την κρίση. Αυτό τόνισε στην ομιλία της στην Βέροια η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην Βέροια. Στην ομιλία της η κ. Χαραλαμπίδου στάθηκε κυρίως στο 3ο μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ) και στις επιπτώσεις που θα έχει στην ζωή των Ελλήνων.

 

xaralampidoy ver 2

Τόνισε ότι το 3ο μνημόνιο έρχεται να προστεθεί στα δυο προηγούμενα και να συνεχίσει την λιτότητα στην χώρα. "Οφείλουμε ένα μεγάλο συγνώμη στον κόσμο διότι τον διαψεύσαμε και του στερήσαμε την ελπίδα. Γι αυτό δημιουργήσαμε την Λαϊκή Ενότητα, για να ξαναζωνταντέψουμε την ελπίδα στη νέα γένια" είπε η κ. Χαραλαμπίδου και πρόσθεσε: "Η νέα γενιά πίστεψε πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ, στην αριστερά και στο ότι ο κόσμος αλλάζει και έδωσε ένα 62% στο δημοψήφισμα, κόντρα σε όλο το σύστημα. Η νέα γενιά αλλά και εμείς τραυματιστήκαμε όταν το όχι του δημοψηφίσματος έγινε ναι. Ο Τσίπρας αποφάσισε να διαλύσει ένα κόμμα αλλά και την ελπίδα του λαού".

xaralampidoy ver 4

Για την Λαϊκή Ενότητα και τους στόχους της η κ. Χαραλαμπίδου είπε:

- Δεν είναι κόμμα αλλά εκλογικός σχηματισμός. Δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

- Στην Λαϊκή Ενότητα συμμετέχουν 19 συλλογικότητες της Αριστεράς.

- Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για τυπικούς λόγους ορίστηκε επικεφαλής.

- Την Λαϊκή Ενότητα στηρίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στο τέλος θα την στηρίξει και ο Μανώλης Γλέζος.

- Την Κυριακή το βράδυ θα είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια.

- Η Λαϊκή Ενότητα δεν έχει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα διότι είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που συγκροτήθηκε σε σχηματισμό.

xaralampidoy ver 5

xaralampidoy ver 6