Βέροια: Αναβολή της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ζητά το "Ανθρώπινο Δυναμικό"

epitropi diavoulefsis1

Επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βέροιας και προς όλα τα μέλη, εκπροσώπους φορέων και πολίτες που αποτελούν την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης έστειλε ο σύλλογος Ανθρώπινο Δυναμικό με την οποία εκφράζει με τη δυσαρέσκειά του για τη λειτουργία της Επιτροπής. Στην επιστολή αναφέρει:

"Με την παρούσα για ακόμη μία φορά το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και απογοήτευση μας για τον τρόπο λειτουργίας ενός τόσο σημαντικού θεσμού, της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας.

Είχαμε προτείνει και είχε συμφωνήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση το Σώμα, να καταρτιστεί άμεσα Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής και να συζητηθεί προς έγκριση πριν από κάθε θέμα.

Καλούμαστε για ακόμα μία φορά την τελευταία στιγμή, χωρίς την αποστολή εισηγητικών, να αποφανθούμε επί θεμάτων πολύ σοβαρών όπως το τεχνικό και επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας για το επόμενο έτος.

Η μη αποστολή και συζήτηση θεμάτων χωρίς προηγούμενη αποστολή εισηγητικών, άρα χωρίς απολύτως καμία γνώση για το θέμα, επιχειρεί να καταστήσει την Επιτροπή "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" θεωρώντας δεδομένη τη στήριξη της πλειοψηφίας, καταργώντας στην πράξη την Διαβούλευση και αφήνοντας μόνο ως κενό γράμμα την Επιτροπή.

Επίσης δεν είναι δυνατό να εγκρίνουμε τον Κανονισμό Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος του Δήμου, προτού εγκρίνουμε τον Κανονισμό Λειτουργίας της ίδιας της Επιτροπής Διαβούλευσης, αφήνοντας "θολό" τον τρόπο λειτουργίας της.

κ. Πρόεδρε,
Το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, προκειμένου να επανασυσταθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου μας, η οποία είχε διαλυθεί εξαιτίας παρόμοιων δυσλειτουργιών με ευθύνη της πρώην Δημάρχου Βέροιας.

Η τακτική αυτή θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην απαξίωση ενός Δημοκρατικού Θεσμού που ως Φορέας θέλουμε να υπηρετήσουμε, με συνθήκες όμως διαφάνειας και Δημοκρατίας, ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στη λειτουργία της Επιτροπής.

Σας καλούμε να αναβάλλετε τη συνεδρίαση της Επιτροπής και να επανέλθετε άμεσα, έχοντας στείλει έγκαιρα τα εισηγητικά και προτάσσοντας την ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής, σχέδιο-πρόταση του οποίου έχουμε στη διάθεση σας προς κατάθεση".