Έναρξη σύνδεσης καταναλωτών στο δίκτυο αποχέτευσης Μακροχωρίου

moisiadis diamantis

Η ΔΕΥΑ Βέροιας ανακοίνωσε ότι άρχισε να λειτουργεί το νέο Δίκτυο αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μακροχωρίου. Το ζωτικής σημασίας έργο ολοκληρώθηκε από την ανάδοχο εταιρεία στον προβλεπόμενο χρόνο και είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες του Δήμου Βέροιας, έχοντας ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τον κάτοικο-καταναλωτή του Δήμου.

Το έργο της αποχέτευσης Μακροχωρίου προϋπολογισμού € 6.536.000,00 , ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΡΑ «Περιβάλλον και αειοφόρος ανάπτυξη», ενώ η υλοποίησή του και η από σήμερα λειτουργία του δίνει οριστική λύση, στο πρόβλημα της αποχέτευσης και της γενικότερης προστασίας του περιβάλλοντος στη περιοχή της Δ.Κ. Μακροχωρίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ξεκινά σήμερα η λειτουργία ενός τόσο σημαντικού έργου με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά. Είναι ένα έργο που αλλάζει πολλά δεδομένα στη Δ.Κ. Μακροχωρίου και στο Δήμο Βέροιας κατ επέκταση, καθόσον δεν μολύνεται πλέον ούτε ο υδροφόρος ορίζοντας (επιφανειακός, υπόγειος, νερό άρδευσης) αλλά ούτε και το περιβάλλον. Επίσης, με την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική παρέμβαση που έγινε δόθηκαν λύσεις σε πιεστικά προβλήματα των κατοίκων του Μακροχωρίου, εξαλείφοντας τις επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία συνθήκες» δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ κ. Νικόλαος Μωϋσιάδης, εκφράζοντας όπως είπε και την θέση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης.

Οι κάτοικοι του Μακροχωρίου μπορούν να προχωρούν στη νόμιμη σύνδεση των οικιών και των καταστημάτων τους στο νέο δίκτυο αποχέτευσης, από σήμερα, καταθέτοντας τη σχετική αίτηση τις εργάσιμες ώρες και ημέρες στα γραφεία της ΔΕΥΑΒ στη Βέροια ( Κεντρικής 203) ακολουθώντας τη προβλεπόμενη διαδικασία σύνδεσης.

"Η Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας, όπως έχει επανειλημμένα αποδείξει στην τριαντάχρονη πορεία της, διαθέτει την συνέπεια, την υπευθυνότητα αλλά και την ευαισθησία, τόσο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση, όσο και στη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων αποχέτευσης, με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών αλλά και τη φροντίδα του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος" αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΒ.