Δυο μετονομασίες οδών στην Βέροια

dimarxeio veria

Την μετονομασία δυο οδών θα κληθεί να αποφασίσει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών δέχθηκε δυο αιτήματα. Συγκεκριμένα:

Η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας που βρίσκεται στο Πανόραμα Βέροιας, με την υπ' αριθμ. 9676/4-3-2011 αίτησή της ζήτησε την ονοματοδοσία της οδού που διέρχεται έμπροσθεν της σχολής και μάλιστα πρότεινε ως όνομα «Οδός Χαράλαμπου Αμανατίδη». Πρόκειται για τον αστυνομικό που κατάγεται από τα Λευκάδια Ημαθίας και ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία, στην οικία του στρατιωτικού ακόλουθου της Βρεττανικής Πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Καρπάθου και Θήρας στην Κηφισιά Αττικής, τραυματίστηκε θανάσιμα δεχόμενος πολλαπλά πυρά από πυροβόλο όπλο την 31-12-2004.

To Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας συμφωνεί με το παραπάνω αίτημα και προτείνει την ονομασία της παραπάνω οδού σε «Χαράλαμπου Αμανατίδη».

Η Σαμψωνίδου Ευαγγελία ως εκπρόσωπος της οδού Ρωσσοπροσφύγων στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών της Βέροιας, με αίτησή της ζήτησε την αλλαγή της ονομασίας της οδού, διότι η ίδια ονομασία χρησιμοποιείται ήδη στο Πανόραμα Βέροιας με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα στην αλληλογραφία των κατοίκων.

To Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας συμφωνεί με το παραπάνω αίτημα και προτείνει την μετονομασία της παραπάνω οδού σε «Στροβόλου». Ο Στρόβολος είναι πόλη της Κύπρου που από το 1993 σύναψε συμφωνία ανάπτυξης φιλικών σχέσεων και συνεργασίας με το Δήμο μας σε διάφορους τομείς

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί την Τετάρτη να αποφασίσει:

Α) Την ονομασία της οδού που διέρχεται έμπροσθεν της σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας στο Πανόραμα Βέροιας με όνομα «Οδός Χαράλαμπου Αμανατίδη».

Β) Τη μετονομασία της οδού Ρωσσοπροσφύγων της περιοχής Εργατικών κατοικιών Βέροιας, σε οδό «Στροβόλου».