Βέροια: Με καταστροφολογία και φόβο προσπάθησε να πείσει για το ναι η Σπυράκη (φωτογραφίες)

Κάλεσμα στον κόσμο να ψηφίσει ναι στο Κυριακάτικο δημοψήφισμα απηύθυνε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, καλεσμένη σε πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ στην Βέροια. Στην ομιλία πόνταρε στον φόβο και την καταςτροφολογία τονίζοντας ότι η επιλογή στο όχι σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ.

Η Μαρία Σπυράκη μίλησε για κρίσιμες ώρες και χαρακτήρισε την πρόταση Τσιπρα στους δανειστές ως νέο μνημόνιο. "Ο Πρωθυπουργός ομολόγησε ότι δεν έχει λεφτά για μισθούς και συντάξεις, πήγε γονατιστός ζητώντας νέο δάνειο ανευ όρων" είπε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: "Ο Γιούκνερ μας είπε ότι την Ευρώπη και την Ελλάδα τους χωρίζουν 60 εκατομμύρια". Η Ευρωβουλευτής άσκησε κριτική στο κλείσιμο των τραπεζών. "Η πραγματικότητα που δημιούργησαν είναι τραγική. Αντι να αναλάβουν ην ευθύνη επιμένουν σε ένα ψεύτικο ερώτημα" είπε η Σπυράκη και πρόσθεσε ότι έγινε η χώρα Ζάμπια. "Λέμε ναι σε σταθερό ευρωπαϊκό περιβάλλον με επιδοτήσεις στους αγρότες" σημείωσε. "Η Ευρωπαίκή Ένωση δεν προβλέπει έξοδος από το ευρώ αλλά έξοδο από την ΕΕ και θα σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας. Ποιος θα δώσει λεφτά στην Ελλάδα; Κανένας δεν έχει δικαίωμα να φέρει το λόμπι της δραχμής να αγοράσει τις περιουσιες των γονέων μας. Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο πρυθυπουργός να μας βγάλει από τον πολιτισμένο κόσμο" είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάββας Ακριτίδης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην παραμονή ή όχι στην Ευρώπη. "Ένα ηχηρό ναι θα κρατήσει έστω και τραυματισμένη, στην Ευρώπη".

Ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε ότι "η Ημαθία λέει ηχυρό ναι στην Ευρώπη" και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Τσιπρα για τις κλειστές τράπεζες και την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, την φυγή κεφαλαίων και το δημοψήφισμα. "Πήγε χαμένο ένα μέρος των θυσιών του λαού. Επιλέχθηκε το δημοψήφισμα για να βγει ο κ. Τσιπρας από το αδιέξοδο. Κατέθεσε μια πρόταση 8 δις χωρίς να αγγίζει το βαθύ κράτος. Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στην ευρώπη, ευρώ ή δραχμή" είπε ο κ. Βεσυρόπουλος και κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ναι στην Ευρώπη και τόνισε ότι ήρθε η ώρα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε ότι η Ελλάδα βαδίζει σε τεντομένο σκοινί που μπορεί να γίνει βρόνχος. "Πρέπει να υπάρξει βιώσιμο λύση έστω και στο και πέντε" είπε ο κ. Καλαϊτζίδης και άσκησε κριτική για ασαφεια στον λόγο του τον Πρωθυπουργό. "Θα τιναχτούν όλοι οι σχεδιασμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης" είπε ο κ. Καλαϊτζίδης και κάλεσε την κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Την Κυριακή λέμε ένα μεγάλο ναι στην αλλαγή πλεύσης της Ελληνικής οικονομίας.

Ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η βαριά σκια του δημοψηφίσματος έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Ο κ. Τσαβδαρίδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή του ερωτήματος αλλά και για την ελλειπή ενημέρωση του Ελληνικού λαού. "Ο κ. Τσιπρας καλούν το λαό να αποφασισει για όσα αυτοί απέτυχαν. Έχουν κρυφή ατζέντα, την επιστροφή στην δραχμή. Επιβάλλεται ενότητα για να μείνουμε μέσα στην Ευρώπη. Ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ".

Η Γεωργία Μπατσαρά υπογράμμισε ότι στην σημερινή κατάσταση "μας οδήγησε ένας ανεύθυνος Πρωθυπουργός, ο οποίος ανέθεσε την ευθύνη στον Ελληνικό λαό. Ανάγκασε στον λαό να στέκεται στην ουρά στα ΑΤΜ. Ο κ. Τσιπρας γκρεμίζει το Ευρωπαϊκό όραμα και ψεύδεται. Οι Έλληνες ξεκινάνε από το ναι. Τούτη την φορά δεν υπάρχει όχι. Θέλουν το όχι για να φέρουν την δικτατορία του προλεταριάτου" είπε σε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι Κώστας Γιοβανόπουλος, Απόστολος Εμμανουηλίδης. "Ναι στην Ελλάδα της Ευρώπης αλλά όχι ναι σε όλα και σε περικοπές και συντάξεις".

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην Ευρωβουλευτής Τάκης Βλαχόπουλος ο οποίος μίλησε για υποκρισια του κ. Τσιπρα και κάλεσε τον κόσμο για αγώνα τριών ημερών γιατί το δημοψήφισμα είναι πολύ σημαντικό. "Πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη για τα παιδιά μας".

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πέτρος Ανδρεανίδης ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ναι στην Ευρώπη.