"Πυρά" Καγκελίδη σε Λαζαρίδη

Κριτική στον αντιδήμαρχο Άρη Λαζαρίδη για δυο δημοτικές υποθέσεις, που έχουν τις ρίζες τους στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καγκελίδης.

Η πρώτη περίπτωση αφορά ατύχημα πολίτη που προκλήθηκε από χαλίκια στο οδόστρωμα. Είχε κατηγορηθεί ο αντιδήμαρχος τεχνικών Άρης Λαζαρίδης αλλά αθωώθηκε διότι υποστήριξη ότι δεν ήταν δική του αρμοδιότητα αλλά της αντιδημαρχίας καθαριότητας. Αμέσως μετά κατηγορήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος αθωώθηκε και αυτός. «Οι δικαστές χαρακτήρισαν τους αιρετούς του δήμου Βέροιας ανεύθυνους. Στην περίπτωση Θεοδωρίδη, ο πρώην αντιδήμαρχος αθωώθηκε και το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι έφταιγε η τεχνική υπηρεσία» σχολίασε ο Αντώνης Καγκελίδης.

Το άλλο θέμα αφορούσε την Γέφυρα Κούσιου. «Έχει βγει η απόφαση για το θέμα της γέφυρας Κούσιου. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν χρειαζόταν να υπάρχει έξτρα μελέτη ικριωμάτων. Να μοιραστεί η απόφαση στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί κάποιοι θα πρέπει να παραιτηθούν» είπε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καγκελίδης κοιτώντας τον αντιδήμαρχο Άρη Λαζαρίδη. «Οι προσφυγές αυτές έγιναν μετά από εισηγήσεις της Αντιδημαρχίας Τεχνικών. Κάναμε ότι θα έπρεπε, υπακούοντας σε αποφάσεις. Η απόφαση αυτή δίνει ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα μας σε αυτή την υπόθεση» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

«Η προσφυγή δεν έγινε μόνη της. Την έκανε η Εκτελεστική Επιτροπή. Γι αυτούς που λένε ότι θα τελείωνε το έργο αν κηρήσαμε έκπτωτο τον εργολάβο, ας δουν το όρυγμα στο Σέλι, όπου βγάλαμε έκπτωτο τον εργολάβο» απάντησε ο δήμαρχος.