Θέματα καθημερινότητας από Παπαγιάννη, Μαρκούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Ζητήματα καθημερινότητας έθεσαν οι ο Γιάννης Παπαγιάννης, Αντώνης Μαρκούλης. Ο Γιάννης Παπαγιάννης ανέφερε:

Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση στις παιδικές χαρές. Επίσης παρατηρήθηκε μετάδοση σταφυλόκκοκου σε μικρά παιδιά. Το αποδίδουν στα αδέσποτα και στην μετάδοση από τις παιδικές χαρές. «Σε ποιες αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα; Όπου υπήρχαν ακατάλληλες ξηλώθηκαν. Στις υπόλοιπες τις παρακολουθούμε αν προκύψουν προβλήματα. Υπάρχουν μελέτες σε εξέλιξη για όλες τις ενότητες και η πιστοποίηση προχωράει» απάντησε ο Βασίλης Παπαδόπουλος. "Δεν φταίνε τα αδέποτα για τον σταφυλόκκοκο" απάντησε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου. "Έχουμε εμβολιάσει τα περισσότερα αδέσποτα και τα έχουμε στειρώσει. Περιμένουμε την πρόσληψη της κτηνιάτρου. Θα ζητήσουμε να αλλάξει ο νόμος ώστε να γίνει υποχρεωτική η στείρωση των δεσποζόμενων, μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα" συμπλήρωσε ο Θανάσης Σιδηρόπουλος.

Θα γίνει πεζοδρόμιο στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Πιερίων; «Καταθέσαμε πρόταση για χρηματοδότηση αυτού του έργου αλλά δεν χρηματοδοτήθηκε ελλείψει χρημάτων. Την έχουμε μέσα για χρηματοδότηση και περιμένουμε» απάντησε ο Άρης Λαζαρίδης.

Υπάρχει στα πλάνα σας η αξιοποίηση της Μπαρμπούτας; "Είναι σε κατάσταση εγκατάλειψης «Στην αντιπλημμυρική μελέτη υπάρχουν προτάσεις αξιοποίησης της Μπαρμπούτας» Απάντησε ο Άρης Λαζαρίδης. «Προχωράει ένα πρόγραμμα για να αλλάξουμε τα κάγκελα. Επίσης κλαδεύουμε τα δένδρα» είπε ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο Αντώνης Μαρκούλης

«Θέσαμε κάποια θέματα στις υπηρεσίες του δήμου και στην διοίκηση και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Θέλουμε να απονείμουμε τα εύσημα» είπε ο Αντώνης Μαρκούλης και έθεσε δυο ζητήματα:

«Στην Πιερίων υπάρχουν τρεις τράπεζες. Κάποιοι παρκάρουν απέναντι και περνάνε τον δρόμο. Δεν υπάρχει διάβαση εκεί και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος» είπε ο κ. Μαρκούλης. «Σε πολύ κοντινά σημεία υπάρχουν διαβάσεις. Να δούμε μήπως καταργήσουμε κάποιες και τις πάμε κοντά στην τράπεζα» απάντησε ο Άρης Λαζαρίδης.

«Στο πεζοδρομημένο κέντρο, υπάρχει χωρίς έλεγχο χρήση των τηλεκοντρόλ και εισέρχονται με οχήματα πολίτες που δεν έχουν δικαίωμα, πολλές φορές με μεγάλη ταχύτητα» σημείωσε ο κ. Μαρκούλης. «Υπάρχει το πρόβλημα και προσπαθούμε να το εξαλείψουμε» απάντησε ο κ. Λαζαρίδης.

«Βλέπουμε ότι προχωράει η αποκατάσταση των λακκουβών. Υπάρχουν όμως προβλήματα σε πολλές γειτονιές. Ας τα δει η υπηρεσία» πρότεινε ο κ. Μαρκούλης. «Το έργο είναι σε εξέλιξη και ίσως προσθέσουμε και νέο κονδύλιο για αποκατάσταση των λακκουβών» είπε ο κ. Λαζαρίδης. «Έχουν εκτελεστεί τα 2/3 του έργου. Ο εργολάβος έχει σταματήσει για να πληρωθεί έναν λογαριασμό. Θα βγάλουμε και νέα εργολαβία για τα χωριά» είπε ο δήμαρχος.