Θεοδωρίδης: "Η ανευθυνότητα κάποιων αιρετών είναι εξοργιστική"

theodorids

Του Θεόδωρου Θεοδωρίδη

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έγινε μια δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην Αντιδήμαρχο Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Είχε προηγηθεί άλλη δίκη με το ίδιο αντικείμενο αλλά με κατηγορούμενο τον κ. Λαζαρίδη που ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών εκείνο το διάστημα. Τότε αθωώθηκε ο κ. Λαζαρίδης και σίγουρα πολλοί αναρωτήθηκαν πως έγινε κάτι τέτοιο. Κι όμως έγινε. Η υπόθεση αφορά το εξής περιστατικό. Σε παράδρομο της Εγνατίας, κάπου μεταξύ Μέσης και Κουλούρας, έγινε κάποιο τροχαίο με επουσιώδεις τραυματισμούς. Επενέβη η τροχαία και ακολουθήθηκε η διαδικασία της διερεύνησης των πιθανών αιτιών που προκάλεσαν το ατύχημα.

theodoridis diki1

Από τα πρακτικά της διαδικασίας προκύπτει ότι η υπηρεσία τεχνικών καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κατέθεσαν για την ακαταλληλότητα του οδοστρώματος παραδεχόμενοι μάλιστα ότι θα διορθωθεί η κατάσταση καθώς υπήρχε ήδη στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2011, κάτι που ασφαλώς είναι ψέμα. Η ουσία όμως είναι η παραδοχή των ευθυνών. Τα αμμοχάλικα βγήκαν από τις λακκούβες του οδοστρώματος μιας και αποτελούν το υλικό του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο κύριος αντιδήμαρχος τεχνικών μαζί με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας κατόπιν συμβουλής του δικηγόρου του Δήμου άλλαξαν την κατάθεσή τους και ως εκ του θαύματος τα χαλίκια χαρακτηρίστηκαν φερτά υλικά και αφού τα χαρακτήρισαν κοινά σκουπίδια υπέδειξαν στο δικαστήριο τον κακό αντιδήμαρχο, ονοματίζοντάς τον κιόλας, σαν υπεύθυνο του εγκλήματος. Νομικό τερτίπι χαρακτηρίστηκε τότε με υπόδειξη μάλιστα συγγενικού προσώπου των κατηγορουμένων για παραπλάνηση του δικαστηρίου ώστε η υπόθεση να πάει αρχείο. Έτσι λοιπόν βρέθηκε κατηγορούμενος ο κ. Θεοδωρίδης. Έπρεπε, μάλλον, ως υπεύθυνος καθαριότητας να κλείσει τις λακκούβες και να μαζέψει τα αμμοχάλικα.

theodoridis diki2

Επίσης, σύμφωνα με τους κυρίους του Δήμου υπεύθυνος ήταν μόνο ο τότε αντιδήμαρχος καθαριότητος και όχι και η αρμόδια υπηρεσία της οποίας ήταν προϊστάμενος! Μπορεί να ακούγεται ως ανέκδοτο αλλά αυτή ήταν η κατηγορία. Στην πορεία της διαδικασίας αθωώθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητος. Τελικά δεν φταίει κανείς; Μετά από τόσα χρόνια οι λακκούβες συνεχίζουν να είναι εκεί. Τόσος οχαδερφισμός δεν είναι μόνον ενοχλητικός αλλά και επικίνδυνος. Δεν πρέπει οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να κλείσουν τις λακκούβες πριν έχουμε κάποιο θανατηφόρο ατύχημα;

Η ανευθυνότητα κάποιων αιρετών είναι εξοργιστική. Η αδιαφορία τους δεν έχει όρια. Με διάφορα τερτίπια και παραπλανητικές καταθέσεις στη Δικαιοσύνη, που η μία αναιρεί την άλλη, εξασφαλίζουν την αθωότητά τους και είναι ικανοποιημένοι. Μέχρι πότε όμως; Καλά τα πανηγύρια και η πρώτη σειρά σε εκδηλώσεις. Όμως όταν έρχεται κάποια στιγμή η ώρα να αναλάβουν ευθύνες δεν μπορεί να ρίχνουν το φταίξιμο στον Χατζηπετρή. Η αναφορά μου αυτή έχει μοναδικό λόγο να προστατέψει κάθε αιρετό που νομικά είναι υπεύθυνος για πλήθος αντικειμένων. Ας μην περιμένουν να τους υπερασπιστεί κάποιος ανώτερος. Θα εκπλαγούν για το πόσο εύκολα και ανήθικα θα τους φορτωθούν κατηγορίες και θα τους τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί από το πουθενά.

Θέλω να ευχαριστήσω την νομικό μου κα. Τσεπελάκη που με υπερασπίστηκε, πιστεύοντας στο αυτονόητο, δηλαδή το ότι η υπηρεσία καθαριότητας δεν έχει καμιά σχέση με την συντήρηση των δρόμων και πως η σκευωρία ήταν υπαρκτή σε βάρος μου. Πλήρες φωτογραφικό υλικό, πρακτικά καταθέσεων και δίκης στη διάθεση οποιουδήποτε δύσπιστου.

Λυπάμαι πολύ που στο μέλλον έρχονται και άλλες δίκες για αιρετούς εξαιτίας της ανευθυνότητας ή τυχαίας συμπεριφοράς ανθρώπων που τους δόθηκε η διαχείριση της εξουσίας και που άφησε μόνον περιπέτειες στο Δήμο Βέροιας. Χαμένος χρόνος και χρήματα, πάντα ανενόχλητα. Η συνέχεια θα δείξει καθαρά την πραγματική εικόνα.