Λυκοστράτης: Εξετάζονται κυκλοφοριακό, χώροι στάθμευσης και "Πλατανάκια" στην Βεργίνα

likostratis dimotiko

Τα άμεσα σχέδια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού για την Βεργίνα παρουσίασε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης. Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Γουλτίδη αν έχει πάει πρόσφατα στην Βεργίνα, ο κ. Λυκοστράτης απάντησε ότι την περασμένη Κυριακή ξενάγησε εκεί Κινέζο δημοσιογράφο που ασχολείται με θέματα τουρισμού. "Με δικά μου έξοδα τον φιλοξένησα, για να μην λέγονται ότι ξοδεύουμε τα χρήματα του δήμου από εδώ και από εκεί. Τον διαβάζει ένα εκατομμύριο κόσμος. Δεν είδε τίποτα περίεργο για να σχολιάσει αρνητικά. Τα χόρτα ήταν κομμένα και το περίπτερο απομακρύνθηκε από το χώρο στάθμευσης" είπε ο κ. Λυκοστράτης.

Αναφορικά με τα άμεσα πλάνα της αντιδημαρχίας τουρισμού, ο κ. Λυκοστράτης είπε ότι εντός της εβδομάδας θα μεταφερθεί στον χώρο στάθμευσης της Βεργίνας νέο μεταλλικό περίπτερο και σύντομα θα στελεχωθεί ώστε να υπάρχει κάποιος εκεί που θα δίνει τουριστικές πληροφορίες. Είπε ακόμη ότι το τοπογραφικό του χώρου στάθμευσης είναι έτοιμο και σύντομα το πάρκινγκ θα δημοπρατηθεί. Πρόσθεσε ότι πριν δυο εβδομάδες επισκέφθηκε την Βεργίνα με τον μελετητή της κυκλοφοριακής μελέτης για να εξετάσει το πώς μπορεί να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό της Βεργίνας.

Ο κ. Λυκοστράτης σημείωσε ότι ο δήμος εξετάζει την κατασκευή χώρου στάθμευσης κοντά στο γήπεδο της Βεργίνας για να δίνεται η δυνατότητα στους τουρίστες να περπατήσουν μέσα στο χωριό. Τέλος, γνωστοποίησε ότι κουβεντιάζει με τον τοπικό πρόεδρο την αξιοποίηση της περιοχής "Πλατανάκια".