Στο ψηφοδέλτιο "Αλληλεγγύη" του Αποστόλου Τζιτζικώστα ο Θεόφιλος Τεληγιαννίδης

Στο ψηφοδέλτιο "Αλληλεγγύη" του Περιφερειάρχη ΑποστόλουΤζιτζικώστα για να διεκδικήσει μια νέα εκλογή περιφερειακού συμβούλου είναι ο Θεόφιλος Τεληγιαννίδης.Σε δήλωσή του αναφέρει:

"Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την ηγεσία του Απόστολου Τζιτζικώστα πρωταγωνιστεί δυναμικά σε όλο το φάσμα των οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών εξελίξεων στην χώρα μας. Τα τελευταία πέντε χρόνια, υπό τη χρηστή διοίκηση του Περιφερειάρχη η περιφέρεια μας κατέκτησε την πρώτη θέση στη απορροφητικότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πραγματοποιώντας δαπάνες ύψους 267,9 εκατομμυρίων ευρώ, ξεπερνώντας ακόμη και τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής. Η αντίληψη της περιφερειακής διοίκησης διαποτίζεται αφενός από την αρχή της άμεσης εξυπηρέτησης του πολίτη, ειδικά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και αφετέρου στηρίζοντας έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τις καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η «φιλοεπιχερηματική» αντίληψη που διέπει την γενικότερη πολιτική μας, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Περιφέρειά μας βραβεύτηκε για το έτος 2017 ως η "Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρειας", κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε άλλες διαγωνιζόμενες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας υποβάλλει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένα υλοποιήσιμα μέτρα, μεταξύ των οποίων:

1.Η στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω των οργανωτικών δομών. Κεντρικό συντονιστικό ρόλο κατέχει η προσφάτως συσταθείσα Αυτοτελής Διεύθυνση Υποστήριξης της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ενώ άμεσα προωθείται η προτυποποίηση διαδικασιών επιχειρηματικότητας και η δημιουργία one stop shop εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών.

2.Η ίδρυση εργαστηρίου εφαρμογών επιχειρηματικότητας.

3.Η δημιουργία πλατφόρμας χρηματοδότησης.

4.Η προώθηση/στήριξη της συμμετοχής καινοτόμων επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις.

5.Η συνεργασία επιχειρήσεων της περιφέρειας με το CERN.

6.Η στήριξη start-ups και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Το σχέδιο μας για την επόμενη περίοδο, είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας και εντείνοντας τις πρωτοβουλίες της, να καταστεί η πρώτη περιφέρεια της χώρας που θα εξέλθει από την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία. Ο φιλόδοξος αυτός στόχος θα επιτευχθεί με την στενή και αγαστή συνεργασία της περιφέρειας με όλους του εμπλεκόμενους φορείς όπως του Δήμους, τα επιμελητήρια, τους επιστημονικούς συλλόγους, τους κοινωνικούς εταίρους, θέτοντας τον ίδιο τον πολίτη και επιχειρηματία όχι μόνο απλό συμμέτοχο αλλά συνδιαμορφώτη στην σταυροφορία εξόδου από την κρίση.

Στην Ημαθία, ακολουθώντας τις οδηγίες και το πνεύμα του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, υλοποιούμε φιλόδοξα έργα υποδομής ενώ ολοκληρώνονται σειρά μέτρων στήριξης των ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας. Ως προς την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών καθοριστικό ρόλο στην περιοχή μας διαδραματίζει η Αναπτυξιακή Ημαθίας Α.Ε. Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους πολίτικους και κοινωνικούς φορείς τρέχει πληθώρα επιχειρησιακών και επενδυτικών προγραμμάτων συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Σε μία εποχή που η τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν με φρενήρη ρυθμό και οι κοινωνικές συνθήκες αλλάζουν αισθητά γύρω μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία στον δύσκολο ρόλο που την έχουν τάξει οι ίδιοι οι πολίτες. Σε αυτό το στοίχημα θα ανταποκριθούμε με επιτυχία έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης ως άξιοι συμπαραστάτες του πολίτη και του μικρομεσαίου επιχειρηματία.

Θεοφιλος Τεληγιαννιδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Ημαθίας
Πρόεδρος Αναπτυξιακής Ημαθίας Α.Ε".