Με "σταυρό" και ο Κώστας Καλαϊτζίδης

Στις εκλογές του 2014, οι αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων εκλέχτηκαν χωρίς σταυρό. Στην Ημαθία για παράδειγμα, ο νικητής Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε υποψήφιο τον Κώστα Καλαϊτζίδη, ο οποίος εκλέχτηκε χωρίς σταυρό. Με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, αυτό άλλαξε. Όλοι οι υποψήφιοι περιφερειρακοί σύμβουλοι πλέον εκλέγονται με σταυρό και η επιλογή όλων των αντιπεριφερειαρχών θα γίνει από τον Περιφερειάρχη.

Αυτό σημαίνει ότι και ο Κώστα Καλαϊτζίδης ρίχνεται στην μάψη του "σταυρού" για να εξασφαλίσει την εκλογή του. Σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα αναφέρει:

"Απομένουν λιγότερες από 50 ημέρες μέχρι τις εκλογές κι εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι σύμφωνα με το νέο νόμο ("Κλεισθένης") για την εκλογή μου χρειάζομαι κι εγώ τον "σταυρό" της προτίμησής σας, στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα. Το διευκρινίζω επειδή πολλοί φίλοι θεωρούν ακόμη ότι ως Αντιπεριφερειάρχης δεν το χρειάζομαι. ΟΧΙ... Και ως Αντιπεριφερειάρχης αυτή το φορά ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ "ΣΤΑΥΡΟ" για την εκλογή μου. Καλό νικηφόρο αγώνα και καλή δύναμη σε όλους".