Στην Ημαθία περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης

Το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας, το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του 'Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων' του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού 'ΔΗΜΗΤΡΑ' και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επισκοπής, αποτέλεσαν τους σταθμούς της περιοδείας που πραγματοποίησε στην Ημαθία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, καθώς επίσης από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας και ενημερώθηκε από τη διοίκηση για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Ήταν η κινητοποίηση των πολιτών της Νάουσας που απέτρεψε το προδιαγεγραμμένο κλείσιμο του νοσοκομείου από τους υπουργούς Υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων», επισήμανε στο Χρήστο Γιαννούλη, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτριος Μαυρογιώργος, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι «ενώ η διοίκηση Τζιτζικώστα δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ, τόσο για την επέκταση του νοσοκομείου σε νέα πτέρυγα, όσο και για άλλα έργα, η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου της Νάουσας έχει φθάσει να είναι τόσο γνωστή για τα αποτελέσματά της στις ανάλογες επεμβάσεις, ώστε να απευθύνονται σε αυτήν ασθενείς από όλη την Ελλάδα». «Η νέα περιφερειακή διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας θα στηρίξει το Γενικό Νοσοκομείο της Νάουσας, προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί ένα λειτουργικό κομμάτι στο δίκτυο της δημόσιας υγείας στην Ημαθία και θα παλέψει για τη δημιουργία Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης δυναμικότητας 60 κλινών σε παρακείμενο κτίριο», δεσμεύτηκε από την πλευρά του ο Χρήστος Γιαννούλης.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ήταν το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του 'Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων' του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού 'ΔΗΜΗΤΡΑ'. Ο Χρήστος Γιαννούλης διαβεβαίωσε τους ερευνητές του Ινστιτούτου ότι «υψηλή προτεραιότητα για τον συνδυασμό μας, αλλά και για εμένα προσωπικά είναι η ενίσχυση, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, των δομών που προωθούν την έρευνα και την καινοτομία». Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας. Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου εξέφρασαν την αγωνία τους για τα μηχανήματα που ανέλαβε να τους διαθέσει η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του μοναδικού χρηματοδοτικού προγράμματος στο οποίο έχουν ενταχθεί και τα οποία περιμένουν εδώ και αρκετό καιρό, ενώ παρέθεσαν στον επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με σημαντικότερο αυτό της υποστελέχωσης του Κέντρου Έρευνας.

Για την πορεία των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της Ημαθίας, ειδικά μετά το κλείσιμο της αγοράς της Ρωσίας, ενημερώθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την επίσκεψή του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επισκοπής, στον οποίο συμμετέχουν 250 παραγωγοί. «Είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε την εξαγωγή των προϊόντων της Ημαθίας στις αγορές της Ευρώπης, αλλά και στις παγκόσμιες αγορές και θα το επιδιώξουμε με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία» υπογράμμισε ο Χρήστος Γιαννούλης απευθυνόμενος στα στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού.