Οι παρακαταθήκες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη ταξίδεψαν στην Ιταλία

Στο Μιλάνο της Ιταλίας παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του διδασκάλου του Αριστοτέλη.

Η εκδήλωση, που έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα από δημοσιογράφους, bloggers, τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους φορέων του πολιτισμού της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο Fondazione Stelline, στην καρδιά του Μιλάνου και υποστηρίχθηκε οργανωτικά από τον ΕΟΤ Ιταλίας. Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Από το Παρελθόν στο Παρόν», έκθεση φωτογραφίας που είχε θέμα τους δύο μεγάλους άνδρες, καθώς και προσφορά αυθεντικών εδεσμάτων με προϊόντα της Μακεδονικής γης και μακεδονικές συνταγές.

Την παρουσίαση προλόγησαν η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ της Ιταλίας Κυριακή Μπουλασίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη κληρονομιά των δύο Μακεδόνων. «Με όχημα τον πολιτιστικό τουρισμό και το μοναδικό ιστορικό απόθεμα που κληρονομήσαμε από τους δύο μεγάλους άνδρες της Μακεδονίας, προβάλλουμε θεματικά το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την επίτευξη τουρισμού 365 ημερών το έτος. Η παρουσίαση της ζωής και του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη σε στοχευμένο κοινό διαμορφωτών της κοινής γνώμης και επαγγελματιών του τουρισμού και του πολιτισμού της Ιταλικής αγοράς, έχει ως σκοπό την προβολή του προορισμού μας στην πολύ σημαντική αυτή αγορά για μας, με την οποία μας συνδέουν αιώνες κοινής πολιτιστικής ιστορίας, ώστε να αυξηθεί η τουριστική ροή προς την περιοχή μας και να αξιοποιήσουμε τις υφιστάμενες απευθείας αεροπορικές διασυνδέσεις», σημείωσε ο κ. Θάνος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση συνέντευξης Τύπου των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΟΤ, στην οποία συμμετείχαν δημοσιογράφοι και bloggers τοπικών και εθνικών ΜΜΕ.