Απαντήσεις του Δημάρχου Νάουσας σε θέματα καθημερινότητας

Αρκετά θέμα που αφορούν την τοπική καθημερινότητα τέθηκαν ως ερωτήματα στον δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη και την Δημοτική Αρχή. Ας δούμε ποια ήταν αυτά και τι απαντήσεις δόθηκαν:

Έλεγχος στατικής επάρκειας έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. Γι αυτό ο δήμαρχος είπε: «Έγινε σε συνεργασία με την υπηρεσία δόμησης έλεγχος στατικής επάρκειας στο Δημοτικό Θέατρο. Σε 10 μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα για να προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες. Οι επόμενοι έλεγχοι θα αφορούν τα σχολεία».

Συνάντηση με κατοίκους Στενημάχου είχε ο δήμαρχος για συνέχιση έργου στην περιοχή. Γι αυτή την συνάντηση είπε: «Την περασμένη Παρασκευή είχαμε συνάντηση στον Στενήμαχο με ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων που βρίσκονται κοντά σε έργο του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής και αποφασίστηκε η συνέχιση του έργου. Όταν θέλουμε, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα ως κοινωνία. «Πολύ θετικές οι εξελίξεις στο θέμα του Στενημάχου. Κάθε τέτοια προσπάθεια θα την στηρίζουμε και θα την ψηφίζουμε» συμπλήρωσε ο κ. Καραμπατζός.

«Πρέπει να γίνουν αιτήσεις ρύθμισης για τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων που έκλεισαν. Είναι πολύ σκληρό να καλούνται προσωπικά οι πρώην αιρετοί. Έχουν έρθει ήδη οι πρώτες ενημερώσεις από το ΙΚΑ. Είναι θέμα ημερομηνιών» σημείωσε ο πρώην δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός. «Δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης τα χρέη αυτά θα περάσουν στον δήμο. Είναι κάτι που θα το δούμε» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

«Έγιναν δυο εκθέσεις πριν λίγες ημέρες και λυπήθηκα. Δεν υπήρχε θέρμανση στην αίθουσα που έκανε την έκθεση του ο Τάκης Σκούπερ. Μια κρύα αίθουσα με πολύ όμορφα έργα του λαϊκού μας ζωγράφου. Αντί να χορέψουν οι ημίγυμνες στους δρόμους θα μπορούσε να δοθούν χρήματα για την αίθουσα του Σκούπερ» παρατήρησε ο Δημήτρης Ρίζος. Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μάντζιος είπε: «Παραχωρήθηκε η αίθουσα στον καλλιτέχνη ενώ ενημερώθηκε για το θέμα θέρμανσης που υπάρχει εκεί. Ενώ πουλά τα έργα του, δεν θα πληρώσει στον δήμο αντίτιμο. Αν δείτε τον χώρο που ζωγραφίζει, είναι πολύ χειρότερος από την αίθουσα Ναϊάς. Θα δούμε πώς μπορούμε να τον βοηθήσουμε μέσα από τις κοινωνικές του δήμου. Επίσης δεν θα απολογηθώ για επιλογές ιδιωτών για τις αποκριές». «Δεν είναι αρμοδιότητάς μας να παρεμβαίνουμε στις επιλογές των ιδιοκτητών. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει που θέλει να διασκεδάσει» σχολίασε ο δήμαρχος για το θέμα των ημίγυμνων κοριτσιών που έκαναν την εμφάνισή τους την αποκριά σε κατάστημα της Νάουσας.

Ερώτηση για το αν υπάρχουν άδεια δημοτικά κτίρια και αν υπάρχει κάποιο πλάνο αξιοποίησής τους ρώτησε η Δώρα Μπαλτατζίδου. «Θα ξεκινήσει το επόμενο δίμηνο η συστηματική καταγραφή της Δημοτικής περιουσίας και προσπάθεια ανάκτησης καταπατημένων εκτάσεων. Επίσης θα παραχωρήσουμε χώρους φιλοξενίας σε συλλόγους με την προϋπόθεση να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των εγκαταστάσεων» απάντησε ο δήμαρχος.
Για προβλήματα στους υδρομαστούς που γεμίζουν τα βυτία οι παραγωγοί έκανε λόγο ο Γιώργος Βασιλείου. Στην απάντησή της η κ. Πασχούλα τόνισε ότι δεν είναι μόνο δυο που έχουν πρόβλημα αλλά 6-7. «Είναι θέμα οικονομικό. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε διαδικασίες αποκατάστασης. Λίγη υπομονή θα χρειαστεί από τους παραγωγούς για να γίνει κάτι σωστό» σημείωσε.

«Ο δήμος Βέροιας βρίσκει τρόπο και προμηθεύεται πίσσα για να κλείσει τις λακκούβες. Ας το δει και ο δικός μας δήμος για να κλείσουμε τις δικές μας τρύπες» παρατήρησε ο κ. Βασιλείου. «Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις. Έχουν γίνει οι καταγραφές των σημείων» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

Να γίνει κάτι με τα αδέσποτα ζήτησε ο Γιάννης Γκαρνέτας. «Έχει βρεθεί χώρος για προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων. Θα φροντίσουμε να υλοποιηθεί ο χώρος και εξετάζουμε πώς θα γίνει η στείρωση και ο εμβολιασμός τους. Αμέσως μετά θα επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι υγιή ζώα» σχολίασε ο κ. Κουτσογιάννης.

Με ποια απόφαση παραχωρήθηκε το καταφύγιο στον ΕΟΣ και εκμισθώθηκε από τον ΕΟΣ σε ιδιώτη ρώτησε ο κ. Λακηνάνος και θα πάρει σε επόμενη συνεδρίαση την απάντηση.

Ερώτηση για το πότε αν θα υλοποιηθεί κοινωνικό παντοπωλείο στον Κοπανό ρώτησε ο τοπικός πρόεδρος Χρήστος Στογιάννης. «Είμαστε σε καλό δρόμο, ο σχεδιασμός προχωράει. Μετά το Πάσχα θα έχουμε εικόνα πότε θα ξεκινήσει. Υπάρχει ανταπόκριση από μεγάλες επιχειρήσεις» απάντησε ο δήμαρχος.

«Τα τελευταία χρόνια γινόταν ταφή άσχετων ανθρώπων με το χωριό στο Γιαννακοχώρι και γέμισε το νεκροταφείο» σχολίασε ο κ. Θεοδοσιάδης, τοπικός πρόεδρος. Στην απάντησή του ο πρώην δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός είπε: «Ήταν δυο ή τρεις περιπτώσεις. Ήταν θάνατοι προσφύγων που τα συγγενικά τους πρόσωπα έμεναν στο Γιαννακοχώρι. Έπρεπε να δοθεί λύση και να ταφούν αυτοί οι άνθρωποι κι έδωσα άδεια».

«Στον δρόμο προς το Σέλι, πέφτουν πέτρες από τον βράχο του Αγίου Θεολόγου» επεσήμανε ο κ. Πασχούλας, πρόεδρος του Αρκοχωρίου. «Μελετάμε μέτρα αντιμετώπισης όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση πλέγματος» απάντησε ο δήμαρχος.