Νάουσα: Ξεκίνησαν τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων σε Κοινότητες του κάμπου

Ξεκίνησαν την Δευτέρα (03/02/2020) οι εργασίες κατασκευής του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού (ΚΑΑ) στις Κοινότητες Κοπανού, Επισκοπής και Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου του διευρυμένου Δήμου Νάουσας, προϋπολογισμού ύψους 5.499.492,85 €.

Το σημαντικό αυτό έργο αφορά στην κατασκευή 18,4 χλμ Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού μεταφοράς λυμάτων στην κοινή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) από τους οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου και των Α/Σ λυμάτων Αγγελοχωρίου.

Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω οικισμοί θα ενωθούν μέσω των Εξωτερικών Δικτύων με τον Βιολογικό Καθαρισμό (ΕΕΛ) του κάμπου.

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας επισκέφθηκε την Τρίτη (04/02/2020) σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του ΚΑΑ, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Προγραμματισμού, Χωροταξίας και Πολιτικής Προστασίας, Παύλο Αδαμίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Τασιώνα και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Χαρίεσσας, Δημήτρη Σιδηρόπουλο.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο κ. Καρανικόλας τόνισε τα εξής:

«Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στον Δήμο μας, που αποτελούν πάγια και χρόνια αιτήματα των συμπολιτών μας. Ένα τέτοιο έργο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών μας στις Κοινότητες του Κοπανού, της Επισκοπής και του Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου είναι η κατασκευή του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού και η σύνδεσή τους με τον Βιολογικό Καθαρισμό του κάμπου. Δεν μένουμε σε μακέτες, σε υποσχέσεις και σε ευχολόγια, αλλά επιταχύνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να μπουν στις “ράγες’’ της υλοποίησης και της ανάπτυξης έργα που ήταν κολλημένα για χρόνια».