Βασιλείου: "Διαφωνώ με τον δήμαρχο στον τρόπο και τις πρακτικές υλοποίησης του προγράμματός μας"

Σχολιάζοντας την προ ημερών παραίτησή του από την θέση του αντιδημάρχου Νάουσας, ο Γιώργος Βασιλείου με ανάρτησή του στο Fb έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Την περασμένη Δευτέρα, 11-11-2019, υπέβαλα την παραίτησή μου από την θέση του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ & Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου της Ηρωϊκής Πόλης Νάουσας, καθώς και από την θέση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ειρηνούπολης.

Στην μέχρι τώρα πορεία μου έχω μάθει να είμαι μόνο κτήμα του εαυτού μου, να σκέπτομαι και να εκφράζομαι ελεύθερα. Έχω διαμορφώσει κατά τέτοιο τρόπο την ιδιωτικότητα μου, ώστε να μου επιτρέπει να δρω σύμφωνα με την δική μου κρίση και χωρίς να περιορίζομαι από εξαναγκασμούς. Νοιώθω πνευματικά, ψυχολογικά και ηθικά ελεύθερος, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε η σκέψη, ο λόγος και οι πράξεις μου να μην επηρεάζονται από τη βαρύτητα των αυθεντιών, της προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης, της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, ούτε να υποστέλλονται από την ημιμάθεια και την άγνοια κάποιων.

Αυτοί είναι οι κώδικες που κατευθύνουν μέχρι σήμερα την συμπεριφορά μου, είτε αφορούν την ιδιωτικότητά μου, είτε την συμμετοχή μου στην κοινωνική ζωή του τόπου μας, μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις της. Μπορεί να συμπεριφέρομαι με απόλυτο μεν τρόπο και χωρίς ίχνος διπλωματίας, πάντα όμως έχω την ακράδαντη πεποίθηση ότι ενεργώ νόμιμα, αντικειμενικά και προπάντων δίκαια και ηθικά.

Διαβεβαιώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι σχέσεις μου με τον δήμαρχο της πόλης μας, ήταν και παραμένουν άριστες, και μάλιστα στο υψηλότερο σημείο.

Συμφωνήσαμε όμως ότι διαφωνούμε, όχι ως προς το θέμα της υλοποίησης του προγράμματός μας, που προς το παρόν παραμένει στόχος σταθερός, αλλά ως προς τον τρόπο και τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν.

Θεωρώ ότι όταν κάποιος διαφωνεί με κάποιον που έχει τον πρώτο λόγο, πρέπει από λόγους σεβασμού προς το πρόσωπό του, να διευκολύνει με κάθε τρόπο την όλη προσπάθεια που καταβάλλει, χωρίς να του προβάλει εμπόδια και προσκόμματα.

Ασφαλώς και θα παραμείνω δημοτικός σύμβουλος, διατηρώντας στο ακέραιο τις απόψεις μου. Εξάλλου κρίνω πως δεν είναι και πανάκεια να κατέχει κάποιος οπωσδήποτε και κάποιο αξίωμα, ώστε να μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων του δήμου μας, με την ταυτόχρονη ανάπτυξή του.

Δυστυχώς κάθε αρχή έχει και ένα τέλος. Ευτυχώς όμως που από κάθε τέλος ξεκινάει πάντα και μια νέα Αρχή".