Εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση 310.000 ευρώ ενός πολυλειτουργικού οχήματος και των παρελκομένων του

H αγορά ενός σύγχρονου πολύ-λειτουργικού πολυμηχανήματος τύπου Unimog τελευταίας τεχνολογίας και των παρελκόμενων του εγκρίθηκε για τον Δήμο Νάουσας στο πλαίσιο του Σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Το συνολικό ύψος της προμήθειας είναι 310.000 ευρώ και αφορά το πολυλειτουργικό μηχάνημα και τον εξοπλισμό φυτοτεχνικής συντήρησης. Ο εξοπλισμός θα ενταχθεί πολύ σύντομα στον επιχειρησιακό στόλο του Δήμου Νάουσας και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης πρασίνου για το Δημοτικό Πάρκο και τα πρανή της Αράπιτσας.

Ο ποταμός Αράπιτσα είναι σημαντικός περιβαλλοντικός πλούτος και σύμβολο για την πόλη της Νάουσας. Ο χώρος αυτός παραμένει σήμερα σχεδόν απρόσιτος και απροσπέλαστος από κατοίκους και επισκέπτες. Αυτό οφείλεται αφενός στις μεγάλες υψομετρικές διαφορές μεταξύ της κοίτης και των πρανών του και στην έλλειψη προσβάσεων, και αφετέρου στην ανεξέλεγκτη βλάστηση εντός της οριοθετημένης κοίτης. Η επίτευξη προσβασιμότητας στο τμήμα του ποταμού από το χώρο θυσίας μέχρι το Δημοτικό Πάρκο θα αναβαθμίσει, θα προστατεύσει περιβαλλοντικά το χώρο αυτό και θα δημιουργήσει ένα δίκτυο χώρων αστικού πρασίνου μαζί με το Δημοτικό Πάρκο.

Θα ακολουθήσει στο πλαίσιο επίσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης η προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ποδηλάτων, καθώς και των σταθμών φόρτισής τους.

«Με τις προμήθειες και τις δράσεις του εγκεκριμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, εμπλουτίζουμε τον στόλο του Δήμου και αξιοποιούμε τις δυνατότητες προς όφελος των δημοτών μας. Ο Δήμος Νάουσας μεγαλώνει, αλλάζει, εκσυγχρονίζεται. Τα καλύτερα είναι μπροστά» δηλώνει σχετικά ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.