Κριτική του υποψηφίου δημάρχου Νάουσας Θ. Τσουκαλά, στην διοίκηση του δήμου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας Θωμάς Τσουκαλάς με δήλωσή του ασκεί κριτική στις επιλογές της διοίκησης Κουτσογιάννη. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Τρεις μήνες μας χωρίζουν περίπου από τις ημερομηνίες διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, όπου ο λαός ολόκληρης της περιοχής της Νάουσας θα κληθεί να εκλέξει τη νέα Δημοτική Αρχή και κατά συνέπεια να αποφασίσει για την νέα πολιτική που θα εφαρμοστεί.

Παρόλα ταύτα η παρούσα Δημοτική Διοίκηση λειτουργεί σαν να έχει ξεκινήσει μόλις τώρα η θητεία της και παίρνει αποφάσεις καθοριστικής και στρατηγικής σημασίας που δημιουργούν τετελεσμένα και δεσμεύουν την νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές. Αυτό στην ουσία αποτελεί περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών (εκλογές) και προσβολή των δημοκρατικών αισθημάτων ολόκληρου του Ναουσαίικου λαού.

Αναφέρομαι α) στο δάνειο ύψους 1,5 εκ ευρώ, που γίνεται σε προεκλογική περίοδο για την ασφαλτόστρωση οδών των κοινοτήτων και δημιουργία παιδικών χαρών και β) στην δρομολόγηση προκηρύξεων διεθνών διαγωνισμών για την τύχη του χιονοδρομικού κέντρου των «3 – 5 Πηγαδιών».

Για το πρώτο θέμα, αν η Δημοτική αρχή ήθελε να εκτελέσει αυτά τα έργα με δανειοδότηση, θα μπορούσε να τα κάνει στην αρχή της θητείας, έτσι ώστε οι κάτοικοι να τα απολαμβάνουν εδώ και 4 χρόνια και όχι να γίνονται σε προεκλογική περίοδο για το θεαθήναι. Επίσης θα ήθελα να επισημανθεί ότι η συνεχής δανειοδότηση με δεδομένα τον συνεχή περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης περικλείει μεγάλους κινδύνους για την τύχη και το μέλλον της δημοτικής περιούσιας (δάσος, άλσος Αγ. Νικολάου κλπ).

Για το δεύτερο θέμα είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε μια κατάσταση που τυχόν θα προκύψει από τον διαγωνισμό και για την οποία η νέα Δημοτική Αρχή, με απόφαση του Ναουσαίικου λαού, θα θέλει να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική. Όλες αυτές οι ενέργειες μπορεί να είναι νομιμοφανείς, αλλά πολιτικά, ηθικά και δεοντολογικά είναι μη αποδεκτές και για αυτό στη νέα δημοτική θητεία θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο πολιτικό (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινοβούλιο), νομικό, συμπεριλαμβανομένου και την κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα από όπου αντλούμε τη δύναμή μας για την ακύρωση τους και την ανατροπή τους.

Τέλος δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην τρίμηνη – τετράμηνη πρόσληψη ειδικών συνεργατών που ειδικά ο ένας (σύμβουλος δημοσίων σχέσεων) στην ουσία καλύπτει προεκλογικές ανάγκες του Δημάρχου με λεφτά του Δημοτικού Ταμείου.

Για αυτό καλούμε τον Δήμαρχο, στο λίγο διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές και που στην ουσία είναι προεκλογική περίοδος, να περιοριστεί στις αυστηρά υπηρεσιακές αποφάσεις που καθορίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, διαφορετικά προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα ολόκληρου τους ναουσαίικου λαού και των κοινοτήτων του".