Στην διεθνή έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης

Σε μια προσπάθεια στήριξης της παρουσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην 37 διεθνή έκθεση τουρισμού  « Sajam Turisma» του Βελιγραδίου, η οποία διήρκεσε από τις 19 έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2015, παραβρέθηκε στα εγκαίνια και τις εργασίες αυτής της μεγάλης γιορτής τουρισμού της Σερβίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης.

Στην έκθεση, πέραν της ΠΚΜ, συμμετείχαν τουριστικές επιχειρήσεις, πρακτορεία και ξενοδοχειακές μονάδες από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Ο κ.αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ανθρώπους που προβάλουν και στηρίζουν τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελλάδας στην σερβική αγορά, η οποία διαθέτει ένα σημαντικό τουριστικό ρεύμα προς τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, διαπιστώνοντας το ενδιαφέρον των tour operators της γείτονος χώρας να εντάξουν στα τουριστικά τους προγράμματα την Ημαθία.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο κ.Καλαϊτζίδης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρέσβη της χώρας μας στο Βελιγράδι κ.Οικονομίδη , ανταλλάσσοντας απόψεις για την σύσφιξη των τουριστικών επαφών και οικονομικών συναλλαγών της Π.Ε Ημαθίας με την Δημοκρατία της Σερβίας.

« Ήταν πολύτιμες οι εμπειρίες που αποκόμισα από την τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου. Η Ημαθία χρειάζεται άμεση ενεργοποίηση  των φορέων της που ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να καταστεί εφικτή η δημιουργία ενός αντίστοιχου οργανισμού που θα την εκπροσωπεί επίσημα σε επόμενες αντίστοιχες εκθέσεις, σε όλη την Ευρώπη. Η ολοκλήρωση του Μουσείου των Αιγών σε λίγους μήνες, η αναστύλωση του ανακτόρου του Φιλίππου, οι μοναδικοί θρησκευτικοί και πολιτισμικοί μας βυζαντινοί θησαυροί, σε συνδυασμό με εναλλακτικές μορφές ορεινού τουρισμού, μας δίνουν την δυνατότητα να αναπτυχθούμε τουριστικά ως Ημαθία στην αγορά της Σερβίας και όχι μόνο. Θεωρώ επιτακτική αναγκαιότητα τον συντονισμό των προσπαθειών σε αυτό τον τομέα, όλων των φορέων του τόπου μας. Από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, το Επιμελητήριο, τους τουριστικούς πράκτορες, τους ξενοδόχου και τους επαγγελματίες μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. αντιπεριφερειάρχης.