Μπαρτζώκας: "Η ΝΔ έχει σχεδιάσει και θα εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας"

mpartzokas tasos out

Συνέντευξη στον "Πληροφοριοδότη" παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, λίγες ημέρες πριν την εκλογική μάχη της 25ης Γενάρη. Στις ερωτήσει που του τέθηκαν, απάντησε γιατί ένας ψηφοφόρος να ψηφίσει τη ΝΔ και τον Τάσο Μπαρτζώκα, αν η πολιτική που ακολουθήθηκε την τελευταία 4ετία μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο. Αναλυτικά:

Γιατί ένας ψηφοφόρος στις 25 Γενάρη να επιλέξει τη ΝΔ;

"Γιατί απέτρεψε τη χρεωκοπία, κράτησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, νοικοκύρεψε το κράτος, μηδένισε τα ελλείμματα και εάν δεν τη σταματούσε, το μέτωπο του λαϊκισμού - με τη στάση του στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας - θα ολοκλήρωνε τη διαπραγμάτευση και θα έβγαζε τη χώρα από το Μνημόνιο.

Το κυριότερο όμως επειδή έχει σχεδιάσει και θα εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας με έμφαση στη μείωση της φορολογίας, την ενθάρρυνση των επενδύσεων, την πραγματική ανάπτυξη μέσα από την ενίσχυση του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, της έρευνας και τεχνολογίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Για όλους αυτούς, που θα πουν γιατί δεν τα έχει κάνει όλα αυτά μέχρι σήμερα, θα πω ότι όλα αυτά χρειάζονται λεφτά. Και λεφτά μπορείς να βρεις, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους (άρα πρέπει να είσαι στην ΕΕ και να σέβεσαι τους κανόνες της) ή από επίτευξη πλεονασμάτων στον κρατικό προϋπολογισμό (άρα πρέπει να κάνεις μεταρρυθμίσεις).

Δηλαδή αυτά που έγιναν. Και για όσους είναι δύσπιστοι θα πω μόνο ένα παράδειγμα: μόνο από την ηλεκτρονική συνταγογράφιση και τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης εξοικονομήθηκαν 2 δις ευρώ".

Γιατί ένας ψηφοφόρος της ΝΔ, να ψηφίσει Τάσο Μπαρτζώκα;

"Δεν μπορώ να πω γιατί κάποιος πρέπει να με ψηφίσει. Αυτό που μπορώ να πω, είναι το ποιος είμαι και ποια είναι τα όνειρά μου και το όραμά μου για την Ημαθία. Τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και επέλεξα να κάνω την οικογένειά μου. Για μένα ο τόπος αυτός είναι ευλογημένος, με πολλούς εργατικούς και φιλότιμους ανθρώπους, με εξαιρετικές φυσικές ομορφιές και μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης. Αυτό που χρειάζεται είναι να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις παλιές νοοτροπίες και να παλέψουμε μαζί για να καταφέρουμε να πάρει ο Νομός μας αυτά που του αξίζουν. Αυτή είναι η δική μου θέση και αυτό δεσμεύομαι να κάνω πράξη".

Η πολιτική που ακολουθήθηκε την τελευταία 4ετία μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση;

"Η πολιτική αυτή είχε δύο σκέλη: το ένα να κάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που έπρεπε να γίνουν στη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες και το άλλο, να σταματήσει τα ελλείματα. Στο πρώτο σκέλος υπήρξαν πολλές επιτυχίες (προώθηση αποκρατικοποιήσεων, καταπολέμηση των κρατικών σπαταλών, απογείωση του τουρισμού) και στο δεύτερο επιτεύχθηκε ο στόχος, με μεγάλη, όμως, επιβάρυνση των πολιτών.

Προσωπικά, επειδή - ανεξάρτητα από την προεκλογική περίοδο - δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, θεωρώ ότι ειδικά στο θέμα της φορολογίας, έγιναν υπερβολές και λάθη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, με δεδομένο ότι επιτεύχθηκαν οι βασικοί στόχοι (παραμείναμε στο ευρώ και μηδενίστηκαν τα ελλείμματα) αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι να επενδύσουμε σε συγκεκριμένους παραγωγικούς τομείς και να μειώσουμε τους φόρους. Να ξεκινήσει, με άλλα λόγια, η επανεκκίνηση της οικονομίας. Μία οικονομία που θα ενθαρρύνει αυτόν, που επενδύει, που παράγει, που θέλει να δουλέψει. Και αυτή την πολιτική μόνο αυτή η παράταξη μπορεί να υλοποιήσει, γιατί είναι και η μόνη που πραγματικά την πιστεύει.

Οι άλλοι μπορεί να τάζουν σε όλους τα πάντα (αυξήσεις, προσλήψεις, επανακρατικοποιήσεις), αλλά αυτό είναι ένα έργο που έχουμε δει πολλές φορές, με την πλέον πρόσφατη το 2009. Και όχι μόνο το είδαμε, αλλά το πληρώσαμε και πολύ ακριβά. Ναι στην ελπίδα, λοιπόν, αλλά όχι στην κοροϊδία".

Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους πολίτες στις περιοδείες σας; Τι ζητάει ο κόσμος;

"Ζητάνε καθαρές κουβέντες. Ξέρετε, οι πολίτες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες και θέλουν να δουν εάν όλα αυτά θα έχουν ένα αποτέλεσμα. Απαιτούν να φτιάξουμε μία Ελλάδα, που θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά της, να πετύχει πραγματική ανάπτυξη, που να στηρίζεται σε αυτά που παράγει και όχι σε δανεικά.

Γιατί, αυτό που θέλουν όλοι τελικά είναι να γυρίσουμε σελίδα και να μπορέσουν να έχουν περισσότερες πραγματικές ευκαιρίες οι επόμενες γενιές".