Το ΚΚΕ παρουσίασε στην Βέροια τους Ημαθιώτες υποψηφίους βουλευτές του

kke ypo

Τους υποψηφίους βουλευτές στην Ημαθία παρουσίασε στην Βέροια το ΚΚΕ. Τονίστηκε ότι απαρτίζεται από ανθρώπους αναγνωρισμένους από τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Πριν την κεντρική ομιλία του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι Μαίρη Παπαδοπούλου και ο Ηλίας Ιακωβίδης.

Η Μαίρη Παπαδοπούλου, τόνισε: "Το κόμμα μας παρά την μειωμένη εκλογική δύναμη δεν το έβαλε κάτω. Δραστηριοποιηθήκαμε στους τόπους δουλειάς, κινητοποιηθήκαμε για τα προβλήματα της κοινωνίας. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία να επιλέξουν ποια πολιτική θα επιλέξουν.Τόσο η ΝΔ που επιδίδεται στην κινδυνολογία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται κάλπικες ελπίδες, υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του και να μην την πατήσει. Να επιλέξει ο λαός το ΚΚΕ".

Ο Ηλίας Ιακωβίδης από την πλευρά του επεσήμανε: "Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα παραμείνουν τα μνημόνια. Ισχυρό ΚΚΕ για να ανοίξουμε το δρόμο υπέρ του λαού. Ζητάμε χωρίς εκπτώσεις την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει αναγέννηση του λαϊκού κινήματος. Απαντάμε δυναμικά και λέμε ότι θέλουμε να κυβερνήσουμε με τον λαό στην εξουσία. Οφείλουμε να δυναμώσουμε την λαϊκή αντίσταση και πάλη".

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος της ασχολήθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να καταδείξει ότι δεν θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Στην τοποθέτησή του ξεκίνησε με χιούμορ: "Ξεκινάμε με ένα χαρμόσυνο μήνυμα. Η λύση βρέθηκε. Η κ. Ραχήλ Μακρή, που προέρχεται από το κόμμα του Καμμένου, είπε ότι αν μας ζορίσουν θα κόψουμε χρήματα 100 εκατομμύρια ευρώ. Δικαιώθηκε ο Τσίπρας, ανέθεσε στους κατάλληλους ανθρώπους να σκίσουν τα μνημόνια".

Ο κ. Ζαριανόπουλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές στελεχών που συνεργάστηκαν με το ΠΑΣΟΚ όπως οι Τσουκαλάς, Βαρουφάκης και συνέχισε με κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. "Αν σφίξουν τα πράγματα να μην παραξενευτεί κανείς αν δει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Προσπαθούν και οι δυο να εκπαιδεύσουν στον λαό στην απάθεια, στην ανοχή, στις πιο μειωμένες απαιτήσεις. Να ξεχάσει όσα του έκλεψαν.Το μήνυμά τους είναι να μην περιμένουν άλλα, ότι έχασαν – έχασαν. Δεν μπορεί με τόσο πλούτο που τρέχει δίπλα μας και ξέρεται που συσσωρεύεται, να ζήσουν με 1,5 φραντζόλα ψωμί οι πολίτες για να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε στην Θεσσαλονίκη, είναι μια γενική κατεύθυνση της Ε.Ε. Λέει να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για τους εξαθλιωμένους για να αποφύγουν την έκρηξη και από την άλλη δισεκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις για να καθαρίσουν την...μαρίδα από την αγορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στην Ευρώπη ισοσκελισμένο προϋπολογισμό".

Ο κ. Ζαριανόπουλος τόνισε ότι το μέλλον που ετοιμάζουν τα κόμματα εξουσίας είναι φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, μειωμένους μισθούς και συντάξεις για να γίνει ελκυστική η χώρα σε επενδύσεις.

Για τους μισθούς, ο κ. Ζαριανόπουλος είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει στην Βουλή για ψήφιση την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, το ΚΚΕ θα το ψηφίσει. "Πόσους αφορά αυτό όμως; 100.000 ανθρώπους. Αν δεν καταργηθεί όμως η κάθε μορφή ευέλικτης εργασίας δεν θα έχει αποτέλεσμα διότι οι εργοδότες θα έχουν την δυνατότητα να μειώσουν το ωράριο ενός εργαζομένου από τις 8 ώρες στις 6 και να του δίνουν λιγότερα από τον κατώτατο μισθό" είπε ο κ. Ζαριανόπουλος.

"Η κυβέρνηση θέσπισε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για το επίδομα ανεργίας και θα αφήσει τον κόσμο στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Εκπαιδεύουν τον λαό στα ελάχιστα" πρόσθεσε ο κ. Ζαριανόπουλος.

Το στέλεχος του ΚΚΕ είπε ακόμη: "Το τελευταίο διάστημα έχει σταματήσει η κινδυνολογία για έξοδο της χώρας από το ευρώ και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να συγκλίνουν με των δανειστών. Γίνεται ένας διαγωνισμός υποσχέσεων με ψίχουλα".

Σχολιάζοντας το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: "Για άλλοθι μας θέλουν εμάς. Την ανοχή την ζητάνε από τον λαό. Περιμένει ο εργατόκοσμος να συμφωνήσουμε με αυτό; Αν το θέλαμε θα είχαμε μπει και στην κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να παίξει με την αγωνία του λαού".

Για το αν το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει σημείωσε: "Θέλουμε να κυβερνήσουμε, έχουμε πρόγραμμα και δίνουμε μάχη με τον ιδρώτα μας. Θέλουμε να κοινωνικοποιήσουμε τα μέσα παραγωγής και να φύγουμε από την ΕΕ γιατί εκεί μέσα είναι μόνο για τους μεγάλους".

Για την επόμενη μέρα των εκλογών επεσήμανε: "Η επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει κυβέρνηση σίγουρα, κυβέρνηση συνεργασίας μάλλον. Ο Καμμένος έχει πιάσει στασίδι για υπουργός. Περιμένει και ο Θεοδωράκης. Ο λαός θα δει ότι τα πράγματα παραμένουν τα ίδια και προς τα κάτω. Αντιπολίτευση την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι μόνο το ΚΚΕ. Καλούμε τον κόσμο στις εκλογές της 25 Γενάρη να επιλέξει ο λαός το ΚΚΕ. Γι αυτό το θέλουμε ισχυρό".

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία απαρτίζουν:

Χαράλαμπος Ζωπουνίδης
Ηλίας Ιακωβίδης
Όλγα Ζωγράφου
Μαίρη Παπαδοπούλου
Ιωάννα Σοφρόνωφ
Σάκης Τσίτσης