Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στην Βέροια τους Ημαθιώτες υποψηφίους βουλευτές του

siriza ypo

Τους Ημαθιώτες υποψηφίους βουλευτές του παρουσίασε στην Βέροια ο ΣΥΡΙΖΑ. Την παρουσίασε έκανε το μέλος της τοπικής οργάνωσης Παναγιώτης Χατζησάββας. «Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής, η οποία θα έχει αντίκτυπο σε όλη την Ευρώπη και τον φτωχό νότο. Στις 25 γενάρη οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο προτάσεις. Η πρόταση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το μνημόνιο, που εφαρμόζεται στην χώρα και δημιούργησε μια ανθρωπιστική κρίση και από την άλλη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται να βάλει τέλος σε αυτή την βαρβαρότητα και να φέρει την ανάπτυξη στην χώρα. Το ψηφοδέλτιο στην Ημαθία αποτελείτε από στελέχη που έχουν δώσει δείγματα γραφής εδώ και δεκαετίες και πρωτοστάτησαν στα κινήματα».

Ο Χρήστος Αντωνίου, οικονομολόγος από την Αλεξάνδρεια, σημείωσε: «Σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις μας έλεγαν ότι είναι κρίσιμες. Η κρισιμότητα αφορούσε ποιοι θα έπαιρναν τις καρέκλες. Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες και το αντιλαμβάνεται ο λαός διότι έχουμε δυο πολιτικά σχέδια για την χώρα. Το σχέδιο που προτείνουμε αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα το στηρίξουμε χωρίς να έχει σχέση με την διαπραγμάτευση του χρέους. Αλλάζει το πολιτικό τοπίο αναφορικά με τους θεσμούς».

Η Φρόσω Καρασαλίδου, ελεύθερος επαγγελματίας από τη Νάουσα, τόνισε: «Είμαι στην αριστερά από τα νεανικά μου χρόνια. Δούλεψα στο νοσοκομείο Νάουσας για 25 χρόνια με έντονη συνδικαλιστική δράση. Παραιτήθηκα από το 2007 επειδή έκανα μια επιχείρηση που επεξεργάζεται το γυαλί. Θεώρησα χρέος μου να συμμετάσχω στις εκλογές. Η κατάσταση στο νομό είναι ανάγλυφη, βλέπουμε ζωές καταστραμμένες, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%, οι νέοι μεταναστεύουν. Στο χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών έχει γίνει ολοκαύτωμα. Παρά τις δυσκολίες είμαι αισιόδοξη. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτό τον αγώνα. Είμαι χαρούμε που συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο».

Ο Κώστας Λαπαβίτσας, οικονομολόγος από Νάουσα, υπογράμμισε: «Με χαρά συμμετέχω σε αυτό τον αγώνα. Μπροστά μας έχουμε δυο δρόμους. Ο ένας είναι αυτός που ζήσαμε, ο δρόμος του κοινωνικού μαρασμού. Ο άλλος δρόμος είναι του ΣΥΡΙΖΑ, της κοινωνικής ανασυγκρότησης και της εθνικής ανάκαμψης. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τρία χαρακτηριστικά σημεία. Στο χρέος αν δεν πετύχουμε βαθιά διαγραφή τίποτα δεν θα αλλάξει στην χώρα μας, άρα πρέπει να υπάρξει διευθέτηση, όχι με επιμήκυνση. Χρειάζεται διαγραφή. Χρειάζεται αλλαγή της Εθνικής μακροοικονομικής πολιτικής με προστασία της εργασίας και της οικογένειας. Σχέδια για μείωση της ανεργίας, επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει άρση της λιτότητας. Το τρίτο είναι ποιος θα τα κάνει όλα αυτά. Ο τόπος χρειάζεται καθαρά χέρια, καινούργια πρόσωπα. Καιρός είναι να γίνει αλλαγή. Αν δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτό το ελάχιστο πρόγραμμα, δεν έχουμε μέλλον. Όλα αυτά τα μέτρα είναι άμεσης αντιμετώπισης της κρίσης. Χρειαζόμαστε μετά μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλές ιδέες και μπορούν να συμβάλουν πολλοί φορείς. Η Ελλάδα είχε πάρει λάθος δρόμο με ανάπτυξη των υπηρεσιών και υποχώρηση του πρωτογενούς τομές. Χρειάζεται στήριξη αγροτικής παραγωγής και μικρομεσαίων. Έχω υποχρέωση να συμβάλω κι εγώ γι αυτό δέχθηκα να συνεργαστώ. Είναι η τελευταία ευκαιρία. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε. Υπάρχει καλή διάθεση και καλό πνεύμα».

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης, πολιτικός μηχανικός από την Βέροια υποστήριξε: «Το κακό που βρήκε την χώρα μας σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε ο λαός να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι σε αυτούς που έχουν τα χρήματα. Οι τελευταίες εκλογές έγιναν με εκβιαστικό τρόπο, ότι θα υπάρξει έξοδος από την Ε.Ε. Τα αντιλαμβανόμασταν αλλά το καταλάβαμε μετά το 2010 που μπήκε ο λαός σε αυτό τον μαρτυρικό τρόπο διαβίωσης. Το χρέος όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε ενώ τα εισοδήματα συρρικνώθηκαν. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψαν ένα έκτρωμα και δεν μπορεί να ποντάρει κανείς σε αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως μια ελπίδα να ανατρέψει όλα αυτά. Τα τελευταία χρόνια δημιούργησα με σχέση με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και δικαιωθήκαμε σε κοινούς αγώνες προς όφελος της Ημαθίας. Γι αυτό όταν μπω προτάθηκε να μπω στο ψηφοδέλτιο δέχθηκα. Το μήνυμα που πρέπει να βγει από αυτές της εκλογές είναι ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή».

Η Εύη Παπαγιαννούλη πολιτικός μηχανικός από την Βέροια επεσήμανε: «Είμαι χαρούμε γιατί οι ημέρες είναι ιστορικές, γιατί θα σταματήσουν οι πολιτικές φτωχοποίησης και θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλες αξίες. Ο φόβος που προσπαθούν να μας περάσουν, πηγάζει από τον μεγαλύτερο τους φόβο να μιλήσει ο λαός με την ψήφο του. Το πρόγραμμα μας είναι κοστολογημένο. Ο λαός θα πάρει την τύχη στα χέρια του. Αυτό είναι σημαντικό για την Ημαθία που έχει μια φθίνουσα πορεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει ότι ο μεγάλος πυλώνας ανάπτυξης είναι ο πρωτογενής τομέας γι αυτό επεξεργάστηκε ένα πρόγραμμα στήριξης του αγροτικού τομέα. Στις 25 του Γενάρη ζητάμε την ανάθεση ευθύνης από ενεργούς πολίτες, που θα ελέγχουν την εξουσία και θα συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές».

Ο Δημήτρης Χαμπίδης, ελεύθερος επαγγελματίας, απόφοιτος γεωπονικής σχολής, από Βέροια υποστήριξε: «Γιατί εμείς κι όχι οι άλλοι; Για τα καθαρά χέρια που είπε ο Κώστας Λαπαβίτσας. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα γίνει και δεν εξαρτάτε από την διαπραγμάτευση του χρέους. Μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε πρόγραμμα αλλά είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόγραμμα. Έχει σημασία να γίνει γνωστό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο για να συμπληρωθεί και να υλοποιηθεί. Είναι πρωταρχικός μας στόχος ο πρωτογενής τομέας. Τα τρόφιμα είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία και η Ελλάδα έχει μεγάλα πλεονεκτήματα σε αυτό. Υπάρχουν δυο θέματα. Στη νέα ΚΑΠ συνεχίζεται η επιδότηση της «αποπαραγωγής». Αυτό έγινε μέχρι σήμερα και μειώθηκαν οι παραγωγές. Αυτή η πολιτική εξυπηρετεί διαπλεκόμενα συμφέροντα. Θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του φακέλου και θα συνδέσουμε την επιδότηση με την παραγωγή. Ένα δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι το εμπάργκο της Ρωσίας. Η Ημαθία στηρίζεται στο ροδάκινο. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική θα φέρει την απόλυτη καταστροφή. Εμείς θα προχωρήσουμε σε άρση του εμπάργκο. Τέλος θα σταματήσει αυτό που γίνεται με την μεγάλη διαφορά της τιμής από τον παραγωγό στο ράφι. Επίσης θα σταματήσει αυτό με τους εμπόρους που αφήνουν τους παραγωγούς απλήρωτους".