Αχτσιόγλου από την Βέροια: "Στόχος να έρθει κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ με κάθε προοδευτικό πολίτη" (βίντεο, φωτογραφίες)

Για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία μίλησε στην Βέροια η πρώην υπουργός Έφη Αχτσιόγλου. "Είναι ένα προσκλητήριο στους πολίτες, να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσουν οργανωμένο κομμάτι, ένα προσκλητήριο σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο που κοιτάζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ακουμπά σε αυτόν τις προσδοκίες του για μια ανοιχτή και πιο δημοκρατική κοινωνία" είπε και πρόσθεσε:

"Θέλουμε να έρθει σε επαφή ο οργανωμένος ΣΥΡΙΖΑ με κάθε πολίτη που είτε ψήφισε, είτε κοιτάζει προς τον ΣΥΡΖΑ και πιστεύει ότι αυτό μπορεί να φέρει μια προοδευτική λύση για τον τόπο. Θέλουμε κυρίως να ακούσουμε τους πολίτες, να συζητήσουμε τι έγινε στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε κι εμείς να γίνουμε πιο ώριμοι με προτάσεις που να ακουμπούν τα προβλήματα των πολιτών αλλά και ο κόσμος να έχει ενεργό ρόλο. Ένας ακόμη λόγος αυτών των διαδικασιών αφορά την ασκούμενη πολιτική ώστε οι πολίτες να μπορούν να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου".

Μιλώντας για την ασκούμενη πολιτική της ΝΔ, την χαρακτήρισε αυταρχική που έχει στόχο να ελέγξει κάθε πλευρά. "Αναφορικά με τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα η κυβέρνηση είναι βαθιά οπισθοδρομική. Έχει προβεί σε σειρά καταργήσεων που προστατεύουν δικαιώματα του κόσμου της εργασίας".

Η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε επικίνδυνη και αναποτελεσματική την διαχείριση της ΝΔ στο μεταναστευτικό τονίζοντας ότι οδήγησε την κατάσταση στα νησιά σε όξυνση.

Οπισθοδρομική χαρακτήρισε και την πολιτική της ΝΔ στο θέμα της δικαιοσύνης σημειώνοντας ότι έχουμε κουκούλωμα στο θέμα Novartis, χαριστικές ρυθμίσεις, ευνοϊκές ρυθμίσεις στις τράπεζες για τα θαλασσοδάνεια που έλαβαν τα κόμματα.

Δείτε όλη την συνέντευξη τύπου και τις απαντήσεις που έδωσε:

View this gallery on Flickr