Η Μαρία Μωραϊτοπούλου υποψήφια με το ΚΚΕ (μ-λ) στην Ημαθία

Με κεντρικό σύνθημα «Οι αυταπάτες γκρεμίζονται - Η επίθεση συνεχίζεται. Οργάνωση και αντίσταση ο δρόμος του λαού» το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Τα ψηφοδέλτια του απαρτίζουν εργαζόμενοι και άνεργοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι- όλοι άνθρωποι του μόχθου και του αγώνα, γνωστοί από τη σταθερή και αποφασιστική τους συμμετοχή στις μάχες για το μεροκάματο, για τα δικαιώματα σε σπουδές, ασφάλιση, περίθαλψη, γενικότερα για το δίκιο του κόσμου της δουλειάς. Γνωστοί από τους αγώνες τους ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστικοποίηση, ενάντια στις βάσεις και τον πόλεμο, ενάντια στην εξάρτηση και τον ιμπεριαλισμό. Συναγωνιστές που με τη δράση τους υπηρετούν τη μόνη απελευθερωτική προοπτική, αυτήν της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού.

Και πάνω απ’ όλα, το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με στόχο να βαθύνει τις σχέσεις του με το λαό, τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Και τους καλεί όχι μόνο να το στηρίξουν εκλογικά, αλλά, κύρια, να είναι μαζί του την 8η Ιούλη για να παλέψουν από κοινού ενάντια στη νέα επίθεση που θα έρθει.

Εκλογικη περιφέρεια Ημαθίας

1. Μωραϊτοπούλου Μαρία του Γεωργίου

Βιογραφικά υποψηφίου βουλευτή ΚΚΕ (μ-λ) στην εκλογική περιφέρεια Ημαθίας

ΜΑΡΙΑ ΜΩΡΑΪΤΟΠΟΥΛΟΥ : Συνταξιούχος ηθοποιός του ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος). Δασκάλα θεάτρου, υποκριτικής και ορθοφωνίας.
Είναι παντρεμένη με τον Οδυσσέα Γωνιάδη, σκηνοθέτη, πρώην Διευθυντή της Στέγης και του ΧΩΡΟΥ ΤΕΧΝΩΝ και έχει δύο παιδιά.
Διετέλεσε μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του Πολυκλαδικού Λυκείου Βέροιας, του νεοσύστατου θεσμού της Σχολής Γονέων και Μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας». Συμμετείχε και διοργάνωσε θεατρικά και παραστατικά δρώμενα σε εκδηλώσεις του Μουσείου. Δημιούργησε και δίδαξε στις θεατρικές ομάδες στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο Βέροιας. Παρουσίαζε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Βέροιας την εκπομπή «Ντόναλντ, ο Απατεώνας και οι Σύγχρονοί του» τα πρωινά της Κυριακής. Συνεργάστηκε με το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» στη «ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ» στη Βέροια.
Χρόνια μέλος της Α.Ε. (Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, Τμήμα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σ.Ε.Η.), στην οποία διατέλεσε πρόεδρος και ταμίας. Ανέπτυξε ενεργό δράση σε απεργίες και στάσεις του κλάδου και τοπικές του ΚΘΒΕ.
Δημιουργός του «ΜΙΚΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και του μετέπειτα «ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΑ» και «STUDIO ΟΡΑ»..
Είναι μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ).