Καλαϊτζίδης: “Όλη η Ημαθία συμμερίζεται τα προβλήματα των αγροτών”

Το μπλόκο των αγροτών στην περιοχή της Κουλούρας επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, θέλοντας να εκφράσει τη συμπαράστασή του, συμβολικά, και στον χώρο της κινητοποίηση που πραγματοποιούν. Είχε προηγηθεί, με την έναρξη της κινητοποίησης, συνάντηση στο γραφείο του, με τη διοίκηση και εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας όπου συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, όπως οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο και οι τρόποι αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος, το αυξημένο κόστος παραγωγής, η υπέρμετρη φορολογία, οι πενιχρές αποζημιώσεις από το deminimis και η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις πληρωμές.

Μετά την επίσκεψή του, στο μπλόκο της Κουλούρας και τη νέα συνάντηση που είχε εκεί, με τη διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας (που έχει και την ευθύνη της συγκεκριμένης κινητοποίησης) και με άλλους αγρότες, ο Κώστας Καλαϊτζίδη έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Οι αγρότες της Ημαθίας, όπως και όλοι οι αγρότες της χώρας, βρίσκονται σε απόγνωση, έχουν όλο το δίκαιο με το μέρος τους, σε σχέση με τα αιτήματά τους και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει για τον τρόπο που επέλεξαν να δώσουν τον αγώνα τους. Η πρωτογενής παραγωγή, είναι η ραχοκοκαλιά της Ημαθιώτικης οικονομίας, οι αγρότες αποτελούν βασική κινητήριο δύναμή της και είναι φυσικό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να μετακινούνται και σε άλλους κλάδους της τοπικής αγοράς.

Συνεπώς όλη η Ημαθία συμμερίζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα προβλήματα των αγροτών είναι προβλήματα όλης της Ημαθίας και όλος ο κόσμος στέκεται στο πλευρό τους. Η συμπαράστασή μας είναι δεδομένη. Ως αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, βρίσκομαι σε συνεχή και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους εκπροσώπους τους και μαζί με την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας, για να δοθούν οι λύσεις που απαιτούνται, συνυπογράφουμε τα αιτήματά τους και ζητάμε πιεστικά από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, την άμεση επίλυσή τους. Το θέμα δεν είναι κομματικό, είναι όμως πέρα για πέρα πολιτικό και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο διότι εάν δεν δοθούν λύσεις τότε οι συνέπειες θα συμπαρασύρουν το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων. Κάθε καθυστέρηση εκ μέρους τους, την εκλαμβάνουμε πλέον ως στυγνή αδιαφορία κι αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι”.