Τι απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας η Συντονιστική του συλλαλητηρίου

Απάντηση στην χθεσινή ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η Συντονική Οργανωτική Επιτροπή του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, στην Βέροια. Αναλυτικά:

"Στην προδήλως προκλητική, εν πλήρη πλάνη και υποκρισία χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Σύριζα Ημαθίας, με αφορμή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα κάτωθι:

1) Όσον αφορά στην επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστούμε σαφές σε χίλιους τόνους, ότι αυτή δεν συνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο με το ειρηνικό και δημοκρατικό συλλαλητήριο της 22-1-2019, στο οποίο δεν υπήρξαν ούτε έκτροπα, ούτε επεισόδια, ούτε η Αστυνομία χρειάστηκε να παρέμβει με οποιοδήποτε τρόπο για την τήρηση της τάξης.

2) Το ειρηνικό, παλλαϊκό και δημοκρατικό συλλαλητήριο της 22-1-2019, καθώς και όσοι συμμετείχαμε σε αυτό, δεν είχαμε καμία διάθεση να προκαλέσουμε επεισόδια, δεν εμφορούμαστε από φασιστική νοοτροπία και φασιστικές πρακτικές, όπως άστοχα και συκοφαντικά ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, για τους δικούς του μικροπολιτικούς λόγους.

3) Το ειρηνικό, παλλαϊκό, δημοκρατικό, ορμητικό και γεμάτο παλμό συλλαλητήριο και όσοι συμμετείχαμε σε αυτό, διαδηλώσαμε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, για τη Μακεδονία μας, για την Ελλάδα μας, για την ιστορία μας, για τη γλώσσα μας, για τον πολιτισμό μας, για την ταυτότητά μας, έννοιες προφανώς ξένες σε εσάς.

4) Και, επειδή, όλοι γνωριζόμαστε σ’ αυτόν τον τόπο, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι φασίστας δεν είναι αυτός που διαδηλώνει ειρηνικά και δημοκρατικά για τα πιστεύω του, αλλά αυτός που δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο δικαίωμα σε αυτόν με τον οποίο διαφωνεί.

5) Τέλος, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, καταλάβετε μια για πάντα ότι, αφενός δεν βρίσκεστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αφετέρου ότι εμείς που διαδηλώνουμε σε βάρος της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών δεν είμαστε φασίστες, αλλά πολίτες με αξίες, ιδανικά, και ισχυρό δημοκρατικό φρόνημα. Μη βλέπετε, λοιπόν, φασιστικά φαντάσματα στο συλλαλητήριο της 22-1-2019, γιατί απλά δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι μια φασίζουσα δική σας αντίληψη σε ό,τι είναι αντίθετο με τα δικά σας πιστεύω".