Μεγάλο συλλαλητήριο στην Βέροια εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών (φωτογραφίες, βίντεο)

Μεγάλο συλλαλητήριο πολιτών που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε στην Βέροια. Το μήνυμα των διαδηλωτών ήταν η κατάργηση της συμφωνίας και ήταν ειρηνικό. Υπήρχε παλμός και θέρμη στην υποστήριξη του αιτήματος για απόσυρση της Συμφωνίας και από την άλλη αποδοκιμασίες προς την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Θεοφάνης Μαλκίδης και ο Ανδρέας Βλαζάκης. Ο πρώτος εστίασε την τοποθέτησή του κυρίως στο πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αναφέρθηκε πολλές φορές σε Έλληνες ήρωες. Ο Ανδρέας Βλαζάκης στάθηκε περισσότερο στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας και στην ιστορία που κουβαλά αυτό το όνομα (δείτε στο παρακάτω βίντεο τις ομιλίες των δυο κεντρικών ομιλητών)

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Μητροπολίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, οι τρεις δήμαρχοι της Ημαθίας Κώστας Βοργιαζίδης, Παναγιώτης Γκυρίνης, Νίκος Κουτσογιάννης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λάζαρος Κυρίζογλου. 

Την αυλαία του συλλαλητηρίου άνοιξε με χαιρετισμό ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Αντώνης Καγκελίδης (δείτε στο παρακάτω βίντεο τους χαιρετισμούς)

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με το "Μακεδονία Ξακουστή" και τον Εθνικό ύμνο (δείτε στο βίντεο)