Μήνυμα Ουρσουζίδη για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης από τους Τούρκους

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας, από τους Τούρκους, ο βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Τον Οκτώβρη του 1912 ο αγέρας της λευτεριάς σαρώνει τη Μακεδονική γη, η γαλανόλευκη κυματίζει ξανά! Στις 16 στη Βέροια, στις 17 στην ηρωική πόλη της Νάουσας, στις 18 στην Αλεξάνδρεια.

Απολαμβάνουμε σήμερα το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας, γιατί οι πρόγονοί μας θυσίασαν τη ζωή τους στον ιερό αγώνα του έθνους.

Το αγνό αίμα πότισε την εύφορη Μακεδονική γη, άνθισε το λουλούδι της λευτεριάς και της ειρηνικής συνύπαρξης - για να μη μαραθεί ποτέ ξανά.

«Έλληνες και Τούρκοι Προύχοντες με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Καλλίνικου και του Τούρκου Δημάρχου Αλή Χαλίλ Βέη πραγματοποιούν σύσκεψη στη Μητρόπολη και αποφασίζουν να αλληλοπροστατευτούν. Να μην αλλάξει η πόλη, να μη γίνουν βανδαλισμοί και σφαγές, παρά μόνο να νιώσουν τον αέρα της λευτεριάς και να βοηθηθούν μεταξύ τους, όπως έμαθαν να κάνουν απ΄ τη μέρα που γεννήθηκαν.» - Γ.Χ. Χιονίδης

Με βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ, τιμώντας τους αγώνες των προγόνων στο βωμό της ελευθερίας και της δικαιοσύνης".