novart

tsakiridis

meimaridis

brouvali

proteas

Χωρίς τσίπα

Του Τάσου Τασιόπουλου

- Τα παλιά τα χρόνια κάποια παιδιά έλεγαν ότι είναι αριστεροί και ζωγράφιζαν στα ντουβάρια συνθήματα που είχαν να κάνουν με το ΝΑΤΟ τις ΒΑΣΕΙΣ και τους φονιάδες των λαών τους Αμερικανούς.

- Τα παιδιά τράνεψαν, πολλά νερά κύλησαν κάτω από τις γέφυρες και τα έφερε η χώρα και η μοίρα να πάρουν το τιμόνι της διακυβέρνησης σαν αριστεροί.

- Τότε κατάλαβαν και μάλιστα πολύ γρήγορα ότι στην Ελλάδα η τέχνη της πολιτικής είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο από την άποψη ότι ο πολιτικός πρέπει να εξασκηθεί να κρατάει ισορροπίες ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά και εν πολλοίς αντικρουόμενα συμφέροντα.

- Επίσης και οι ψηφοφόροι κατάλαβαν ότι αυτό συμβαίνει επειδή η εξουσία στην Ελλάδα καταλήγει στα χέρια αυτών που έχουν μανιακό πόθο να την κατακτήσουν, ιδίως όταν από μικροί δήλωναν αριστεροί και μάλιστα με τσίπα.

- Φυσικά για τον υποψήφιο πρωθυπουργό – όταν είναι χωρίς τσίπα – όλα εξαρτώνται από τον σωστό χρονικό συντονισμό και από μια διαισθητική ικανότητα να αρπάξει την ευκαιρία.

- Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση οι ικανότητες που απαιτούνται λίγη σχέση έχουν με τις ικανότητες που πρέπει να έχει κάποιος να κυβερνήσει μια χώρα ή ακόμα – ακόμα και να διοικήσει έναν δήμο.

- Το ζητούμενο εδώ είναι να ξέρει κανένας να προσαρμόζει τις πολιτικές στην ανάγκη της στιγμής, να συμβιβάζεται και κυρίως να υποτάσσεται καθώς με τα χρόνια ξεθωριάζουν και όσα από μακρός έγραφε στα ντουβάρια περί του κακού ΝΑΤΟ των καταστροφικών βάσεων του θανάτου και των φονιάδων των λαών που είναι οι Αμερικάνοι.

- Ο χωρίς τσίπα λοιπόν τα κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα στην εποχή της πλήρους εξάρτησης καθώς πριν εκλεγεί είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του απ' ευθείας στην ΜΕΡΚΕΛ , στον ΠΑΠΑ της ΡΩΜΗΣ και στον τότε πρόεδρο των “φονιάδων των λαών” τον ΟΜΠΑΜΑ, αλλά προσκύνησε καταθέτοντας την καλή του διάθεση και στο ντόπιο κατεστημένο παρουσία κάποιας γάτας των Ιμαλαΐων.

- Φυσικά στον κύκλο του είναι απαραίτητοι και οι άλαλοι και οι κωφοί που ακολουθώντας τον ομαδάρχη με πειθήνια διαδρομή κάποτε, κάποιοι αναλόγως εξελίσσονται.

- Με όλα αυτά – με τόσο και τέτοιους υποτακτικούς δηλαδή- ήταν φανερό από καιρό πως η ευρύτερη περιοχή που ανήκει και η Ελλάδα θα άλλαζε και αν το έπαιζε σωστά η Ελληνική κυβέρνηση μέσα από το “κακό” ΝΑΤΟ – που τελικά έγινε εγγυητής της ειρήνης – σε εθνικά και όχι κομματικά πλαίσια θα είχε κερδίσει μια ενδιαφέρουσα θέση στις καινούριες σφαίρες επιρροής.

Αν γινόταν αυτό, θα κατόρθωνε να επηρεάζει καταστάσεις και όχι να βρίσκεται σε θέση άμυνας σαν ένοχη, και να υποκύπτει σε καταστρεπτικές καταστάσεις σαν συνέπεια της τακτικής των μαλιστάνθρωπων – που έγιναν οι πρώην αριστεροί- και να κινδυνεύει η χώρα κάποια στιγμή αύριο -μεθαύριο να βρεθεί στην δίνη καταστροφικών στροφών.

- Μπορούσε όμως να γίνει αυτό;

- Φυσικά όχι – καθώς έγινε μόνον μια φορά όταν χρειάστηκε απο τον Αντρέα Παπανδρέου- ο οποίος ήταν αποφασισμένος να κάνει πολιτική στην Ελλάδα με τις δικές του απόψεις και όχι μ' αυτές που θα του επέβαλαν το ΝΑΤΟ, ο ΚΟΛ και ο ΜΙΤΕΡΑΝ και οι φονιάδες των λαών οι Αμερικάνοι, και αυτό επειδή ο Αντρέας δεν είχε κανέναν πολιτικό φίλο στην Ελλάδα.

- Σήμερα ο χωρίς τσίπα – καθώς γλείφει εκεί που έφτυνε- προσπαθεί να προσποιηθεί τον Αντρέα με σκοπό να εκτελέσει όλους όσους βρίσκονται μπροστά του ως εμπόδιο – και αυτό είναι όλο το ΠΑΣΟΚ – βγάζοντας όλα α κονσερβοποιημένα απωθημένα του προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία μέχρι να πλουτίσει και η τελευταία θεία του, που σφουγγάριζε τις σκάλες όταν ο Αντρέας τις ανέβαινε.

ΥΓ1. Ήδη, τώρα ναι, άρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς ορίστηκε η ημερομηνία (26/5/2019) και ήδη μένουν -εξαιρουμένου του Καλοκαιριού – περίπου 5 με 6 μήνες.

- Ήρθε δηλαδή η ώρα της χαράς των..... εκδοτών ακόμα και αν μερικοί είναι ντουβάρια!!

- Ό,τι και αν γίνει όμως ο καταστροφικός “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” της ακυβερνησίας και της μπαχαλοποίησης των δήμων, δυστυχώς είναι εδώ.

ΥΓ2. Το παραμύθι των νέων, των άφθαρτων, των αριστερών, αυτών που έχουν το ηθικό πλεονέκτημα το κατέστρεψε η περίπτωση Τσίπρα, πριν κατά και μετά τις πυρκαγιές.

- Στο θέμα των Σκοπίων π.χ. δεν φταίει ο Μέγας Αλέξανδρος αλλά ο μικρός -όχι ηλικιακά – Αλέξης.

- Άρα επιλέγονται ανεξάρτητα φύλου, φυλής και ηλικίας σωστοί άνθρωποι με ενδιαφέρον για τα κοινά, με δημιουργική φιλοδοξία, με ταλέντο και κυρίως με στράτευση στο κοινό καλό.

ΥΓ3. Ένα από τα πολιτικά προαπαιτούμενα που έβαζε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές – το σπάσιμο των ΜΑΜΟΥΘ περιφερειών- έστω και κουτσουρεμένο έγινε πραγματικότητα. Μένουν άλλα τρία.

ΥΓ4. Ακομμάτιστο, και ακηδεμόνευτο συλλαλητήριο στην μοναδική στον Ελλαδικό χώρο πόλη με το όνομα του Αλέξανδρου δεν ήταν δυνατόν να μην αποδώσει -μαζεύοντας γύρω στις 3000 κόσμο -σε όποια γλώσσα και αν μεταφραζόταν.

- Δυστυχώς για τους ελάχιστους μικροπρεπείς τοπικούς άγλωσσους που παριστάνουν ενίοτε και τους πολύξερους, αν μη και τους πολύγλωσσους.

- Μπράβο στον Εμπορικό σύλλογο και στα νεαρότατα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου, που είχαν την πρωτοβουλία και την όλη ευθύνη.

dyslexia centers

kyriazis

sidiropoulos

maiovis

studio 69