proteas

tsakiridis tires

logomageia

Που θα κινηθεί ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς και πώς θα φθάσει στις εκλογές ανάδειξης αρχηγού

Το πλαίσιο που θα κινηθεί ο νέος φορέας και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την ανάδειξη του νέου φορέα της κεντροαριστεράς παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου τα μέλη της Επιτροπής που ορίστηκαν ως υπεύθυνοι στο νομό για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Εκτός από το ιδεολογικό πλαίσιο του νέου φορέα, έγινε αναφορά στο που θα στηθούν οι κάλπες αλλά και στο αν πληρώσουν οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία. 

Ο υπεύθυνος του νομού Γιάννης Χασιώτης, τόνισε ο «ανάμεσα στην ασύδοτη οικονομία των αγορών που υποστηρίζει η συντηρητική παράταξη (ΝΔ) και τον κρατισμό και τον εθνολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπάρχει οικονομικός και πολιτικός χώρους που εκφράζει πολύ κόσμο (εργάτες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες κλπ). Ένας κόσμος που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία με κανόνες, στην ανταγωνιστικότητα και την αριστεία.

Αυτός ο χώρος ανάμεσα στην παραδοσιακή δεξιά και το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πολύς χώρος κατακερματισμένος. Όσες φορές αυτός ο χώρος ήταν ενωμένος, ήταν μια σημαντική διέξοδος για την χώρα. Αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει με την δημιουργία του νέου φορέα. Χρειάζεται πολιτική βούληση, εμπιστοσύνη και συμμετοχή».

Ο Τάσος Τόλιος, υπεύθυνος για τον δήμο Βέροιας υπογράμμισε: «Κάνουμε μια προσπάθεια των δυνάμεων του κέντρου. Προσπάθειες έχουν γίνει και η πιο σοβαρή ξεκίνησε πέρσι τον Σεπτέμβρη αλλά δεν τελεσφόρησε διότι δεν ήμασταν έτοιμοι στα κόμματα ή επειδή δεν ήθελαν οι αρχηγοί. Φέτος έγινε σημαντικό βήμα και οφείλουμε να το αποδώσουμε στην κ. Γεννηματά, να πάμε από την αρχή στην δημιουργία ενός φορέα από την αρχή. Θα ξεκινήσουμε και πιστεύουμε ότι θα φτιάξουμε με αδιάβλητες διαδικασίες να εκλέξουμε τον επικεφαλής που θα ενώσει τον χώρο και να παίξει σημαντικό ρόλο ώστε ο χώρος να κατακτήσει αυτά που του αξίζουν».

Ο Θόδωρος Δόδης, υπεύθυνος για τον δήμο Νάουσας επεσήμανε: «Επιτέλους, γιατί τα τελευταία χρόνια οδηγηθήκαμε σε άγονες αντιπαραθέσεις. Μας διέλυσε αυτό το πράγμα. Ο χώρος έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτό πάει να δημιουργηθεί ξανά, η εμπιστοσύνη με τον κόσμο. Ξεκίνησε ένα δίκτυο εμπιστοσύνης από την Αθήνα και απλώνει τα πλοκάμια του στην περιφέρεια. Αν οι εκλογές γίνουν με αδιάβλητο χαρακτήρα, θα οδηγηθούμε σε προγραμματικό συνέδριο. Με το τέλος της διαδικασίας να μην υπάρχουν φωνές αμφισβήτησης. Στόχος είναι το αδιάβλητο των εκλογών και δεν θα πάρουμε εμείς θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου».

Ο Νίκος Μπρουσκέλης, υπεύθυνος για τον δήμο Αλεξάνδρειας πρόσθεσε: «Το πρώτο ζητούμενο είναι η συμμετοχή. Η μαζική συμμετοχή θα δώσει δύναμη στο νέο αρχηγό και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης του χώρου. Είμαι θετικός στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Είναι καινοτόμο. Οι πολίτες θα έρθουν να ψηφίσουν όταν οι υποψήφιοι μιλήσουν και δώσουν λύσεις στα προβλήματα του λαού. Όταν οι πολίτες αντιληφθούν ότι οι υποψήφιοι έχουν προτάσεις που δίνουν λύσεις στα προβλήματα, η συμμετοχή θα είναι μαζική».

Ερωτήσεις - απαντήσεις

Πώς θα ψηφίσει ο κόσμος απομακρυσμένων περιοχών αν δεν λειτουργήσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία: Στον δήμο Βέροιας θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στα Ριζώματα, στην Βεργίνα, στο Μακροχώρι και στον Άγιο Γεώργιο. Στον δήμο Νάουσας, ένα εκλογικό στο ΚΑΠΗ στη Νάουσα, ένα στον Κοπανό και ένα στο Αγγελοχώρι. Στην Αλεξάνδρεια στο δημαρχείο, ένα στην Μελίκη, ένα στα Καβάσιλα και ένα στο Πλατύ.

Με κόσμο θα υπάρχει ικανοποίηση: Δεν υπάρχει αριθμητικό πλαφόν. Θα είναι πολλαπλάσιο από αυτούς που συμμετείχαν στην εκλογή της Φώφης Γεννηματά. Αν ξεπεραστεί αυτό το επίπεδο.

Ποιοι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν: Όποιοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν. Το κόστος θα είναι μέχρι 4 ευρώ. Το τελικό ποσό θα καθοριστεί αφού κλείσει η συμφωνία με την εταιρεία που θα τρέξει την διαδικασία. Θα δημιουργηθούν δυο λίστες, μια όσων θέλουν να αποτελέσουν τον πυρήνα του νέου φορέα και η άλλη η οποία θα έχει ψηφοφόρους – φίλους. Η δεύτερη λίστα θα καταστραφεί μετά από λίγο καιρό για να μην υπάρξουν προσωπικά δεδομένα.

dyslexia centers

tsiafoulis

sidiropoulos

meimaridis

studio 69