Στήριξη σε Βραχνή από ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

siriza

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Βέροιας δικάζεται ο σύντροφος μας Γιώργος Βραχνής.

Είναι γνωστή σε όλους η δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί μετά την επιδρομή στη Πόλη μας ομάδας τραμπούκων χρυσαυγιτών,οι οποίοι εισέβαλαν στο καφενείο του προπηλακίζοντας, απειλώντας και υβρίζοντας τον ίδιο και τους θαμώνες που παρευρίσκονταν .

Θεωρούμε άδικη και μεροληπτική τη πρωτόδικη καταδίκη του (φυλάκιση τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών),για δήθεν εξύβριση των επιδρομέων χρυσαυγιτών ,ενώ οι δράστες της επίθεσης αθωώθηκαν για τυπικούς λόγους (μη πληρωμή παραβόλου 100 ευρώ) ,εκτός από έναν ο οποίος καταδικάστηκε σε μικρότερη ποινή .

Την Τρίτη θα είμαστε όλοι στο πλευρό του και καλούμε σε συμπαράσταση όλο το δημοκρατικό κόσμο της Βέροιας και του νομού Ημαθίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο να καταδικάζονται τα θύματα και να αθωώνονται οι θύτες.

Απαιτούμε η δικαστική εξουσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και εναρμονιζόμενη με τη δημοκρατική ευαισθησία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, να αποδώσει δικαιοσύνη και να προχωρήσει στην αθώωση του Γιώργου Βραχνή".