Μπακογιάννη: "Βρήκα πολύ επιβαρυμένη την αγροτική Ημαθία"

Στην Ημαθία βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη. Συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και το βράδυ έδωσε συνέντευξη τύπου. Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε την επίσκεψη ουσιαστική και τόνισε ότι το κλιμάκιο επισκέφθηκε το νομό για να ακούσει την κοινωνία και να λάβει τα μηνύματά της.
Επίσης εξέφρασε την χαρά της για την αναστύλωση της παλαιάς Μητρόπολης.

Σε ερώτηση πώς είδε την Ημαθία, απάντησε: «Την Ημαθία την βρήκα πολύ βεβαρημένη. Οι αγρότες έχουν επιβαρυνθεί πολύ, στο οικογενειακό τους εισόδημα δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. Είδα έναν πολύ ανήσυχο κόσμο, μετρημένο στις συζητήσεις τους. Σε μια περιοχή που ο μόνος πλουτοπαραγωγικός πόρος είναι το αγροτικό εισόδημα, είναι μεγάλο θέμα η επιβάρυνση στους αγρότες και νομίζω ότι η κυβέρνηση δεν το έχει αντιληφθεί ακόμη».

bakogian2

Σε ερώτημα για την στάση Τσίπρα στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Alpha και τις αναρτήσεις Πολάκη σημείωσε: «Απίστευτος κυνισμός Τσίπρα στην ΔΕΘ. Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι η αρχή του τέλους του. Τον Πολάκη δεν τον σχολιάζω, είναι κατώτερος του επιπέδου μου». Για τις άδειες είπε: «Θα καταργήσουμε το νόμο Παπά και θα κάνουμε άλλο διαγωνισμό. Θα δοθούν τόσες άδειες, όσες χωράει το φάσμα. Ο νόμος Παπά είναι αντισυνταγματικός».

bakogian3

Για την επιλογή προσώπων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ υποστήριξε: «Το νέο καταστατικό της ΝΔ προβλέπει ότι θα υπάρχουν τοπικές διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων».

Σε ερώτηση για την παρουσία του Κυρικάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ σχολίασε: «Μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Μέσα σε αυτό διάστημα από 7 μονάδες πίσω βρισκόμαστε 10 μονάδες μπροστά. Επίσης για πρώτη φορά ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Δεν φτάνει μόνο αυτό, έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Υπάρχει ένα έλλειμμα πολιτικής. Η πολιτική με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της. Ο Τσίπρας αποτέλεσε ελπίδα και απογοήτευσε τον κόσμο».

bakogian5

Σχολιάζοντας την κυβέρνηση είπε: «Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές που δεν πραγματοποιούνται. Η κυβέρνηση επιλέγει μόνο τα εύκολα, επιβολή φόρων. Εμείς ιδεολογικά πιστεύουμε ότι οι λίγοι φόροι θα φέρουν περισσότερα έσοδα. Σπάταλο κράτος όμως και χαμηλή φορολογία δεν γίνεται. Το κράτος πρέπει να κόψει το λίπος του. Εμείς πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα και ότι με τις επενδύσεις θα έρθουν θέσεις εργασίας».