ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Απάντηση στα Επιμελητήρια για το ποιος διώχνει τις επιχειρήσεις

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το ερώτημα''ποιος διώχνει τις επιχειρήσεις" σωστά τίθεται από τα Επιμελητήρια. Η απάντηση όμως πρέπει να είναι συγκεκριμένη και αληθής. Πρέπει επίσης αυτή τη βασική ερώτηση να την πλαισιώσουμε και με κάποιες άλλες, καίριες ερωτήσεις για να αποκαλυφθεί το πρόβλημα στην ολότητά του.

Ποιος λοιπόν έδιωξε και έκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις ; Ποιες πολιτικές δυνάμεις κατέστρεφαν μεθοδικά την παραγωγική βάση της χώρας τα τελευταία 20 και επιπλέον χρόνια, υπακούοντας στα κελεύσματα της Ε.Ε ; Ποιος εκτόξευσε την ανεργία στους 1.500.000 ανέργους; Ποιος καταδίωκε τους ελεύθερους επαγγελματίες με ποινικές κυρώσεις; Ποιος άφηνε χιλιάδες ανασφάλιστους έξω από την υγειονομική περίθαλψη, με κίνδυνο τη ζωή τους;

Ποιος επέτρεψε στον ΟΑΕΕ να δημιουργεί δικούς του νόμους για να εγκλωβίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες; Ποιος χρέωνε κάθε χρόνο με χιλιάδες ευρώ τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανεβάζοντας την φορολογία στα ύψη;

Να θυμηθούμε κι άλλα; Μπορούμε προς το παρόν παραμείνουμε σ΄αυτά.

Ο κ. Μίχαλος σωστά αναλύει κάποια δεδομένα και κάνει προτάσεις για δυνατές επιχειρήσεις. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

Όμως τα παραπάνω ερωτήματα που θέτουμε , όπως και το βασικό ερώτημα που θέτουν τα επιμελητήρια, αρμόδιες να τα απαντήσουν είναι οι κυβερνήσεις του Παπανδρέου, του Παπαδήμου και του Σαμαρά- Βενιζέλου.

Οι πολιτικές δυνάμεις, τις οποίες υπηρετούσαν αυτοί οι πρωθυπουργοί, οδήγησαν την οικονομία της χώρας σ΄αυτή την τραγική κατάσταση και τον λαό της σε πραγματική φτώχεια, με τις αυτοκτονίες επαγγελματιών να ξεπερνούν κάθε επιστημονική φαντασία.

Αυτή την κατάσταση κλήθηκε δύο φορές από τον ελληνικό λαό να διαχειριστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρώτιστο καθήκον του να σταματήσει την περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Σε αυτήν την φτωχοποίηση θα οδηγούσαν όλα αυτά τα πολιτικά κόμματα που κραύγαζαν κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος και των εκλογών του Σεπτέμβρη , δηλώνοντας απόλυτη υποταγή στις εντολές των δανειστών.

Ωστόσο η κυβέρνηση, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση, έφερε προς ψήφιση νομοσχέδια, τα οποία ήταν πάγια αιτήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως η σύνδεση των εισφορών με το πραγματικό εισόδημα, η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση όλων των ανασφάλιστων, η αποποινικοποίηση των οφειλών κλπ.

Σίγουρα χρειάζεται να γίνουν κι΄ άλλα. Και σε αυτήν την προσπάθεια μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά τα επιμελητήρια με τις επεξεργασμένες προτάσεις τους,αξιοποιώντας στο έπακρο όλες τις δυνατότητες που προσφέρει στη χώρα το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, θα βοηθήσει τη χώρα να βαδίσει τον δρόμο της ανάπτυξης, θα οδηγήσει στον επαναπατρισμό χιλιάδων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, έχουμε όμως εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και τη κρίση του. Δεν έχουμε όμως εμπιστοσύνη σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια είχαν δημιουργήσει ένα ιδιωτικό τομέα "τρωκτικό" του κρατικού χρήματος. Δημιούργησαν ένα δημόσιο, δαιδαλώδες, αντιπαραγωγικό, αδιαφανές σύστημα, για να μπορούν τα στελέχη τους να είναι κρατικοδίαιτοι.

Αυτό τον ιδιωτικό τομέα δεν τον θέλουμε και δεν τον υπηρετούμε, γιατί πιστεύουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας παράγει πλούτο μόνο, όταν λειτουργεί σε σωστές βάσεις, με αναπτυξιακούς στόχους και με διαφάνεια στη σχέση του με το κράτος".