Συνέχεια στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας δίνει η ΝΟΔΕ

Συνέχεια στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας δίνει η ΝΟΔΕ με νέα ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, μη μπορώντας να υποστηρίξει τη «δική του αλήθεια» για τα φορολογικά έσοδα και την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, πετάει την μπάλα στην εξέδρα, ξεχνάει τα νούμερα και γενικολογεί.

Καλό το παραμύθι με την απομόνωση όποιου μήνα συμφέρει το ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, με το ''κόλπο'' των εισροών από την ΕΕ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με τη στάση πληρωμών να ''βαφτίζεται'' μείωση δαπανών.

Η αλήθεια όμως για την υστέρηση των φορολογικών εσόδων δεν κρύβεται.

Στο Δελτίο του Κρατικού Προϋπολογισμού Ιανουαρίου 2016 με τα οριστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκε, αποκαλύπτεται ότι τα φορολογικά έσοδα υστέρησαν έναντι του στόχου κατά 183 εκατ. ευρώ ή 4,9%. Εάν αυτό είναι «ενθαρρυντικό», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, τότε καταλαβαίνουν όλοι οι πολίτες τι τους περιμένει.

Γιατί η υστέρηση εσόδων σημαίνει νέα μέτρα.

Η Νέα Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Χώρας σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης τον Ιούνιο 2012, μέσα σε δύο χρόνια, κατάφερε να μειώσει 10 ποσοστιαίες μονάδες τον ΦΠΑ στην εστίαση, μείωσε 30% στον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, μείωσε 30% την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ξεκινώντας την αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης πολιτών και επιχειρήσεων ταυτόχρονα.
Πιάσαμε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους και πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, διανέμοντας κοινωνικό μέρισμα στους συμπολίτες μας που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο Σύριζα Ημαθίας οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, απέναντι του πλέον δεν έχει μόνο τη Νέα Δημοκρατία.

Απέναντι του είναι οι πολίτες που κορόιδεψε, οι αγρότες που εξαπάτησε και η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στην οποία υποσχέθηκε τα πάντα και το μόνο που έφερε ήταν το πιο επώδυνο μνημόνιο».